Snöpligt slut på lyckad cup: "Speciellt"

Rimforsa var en stolpträff ifrån att ta sig till final i klassiska futsalturneringen Boren Cup. De föll med 4–3 efter förlängning mot LSW. "Turneringen blev en succé på många vis, även om det slutade lite snöpligt", säger Rimforsas Mikael Philipsson.

Vinnare och förlorare. LSW slog Rimforsa. Issa Yaqubi avgjorde för LSW och Daniel Rambin kan bara konstatera att turneringen är slut.

Vinnare och förlorare. LSW slog Rimforsa. Issa Yaqubi avgjorde för LSW och Daniel Rambin kan bara konstatera att turneringen är slut.

Foto: Peter Calén

Fotboll2023-01-09 15:20

Boren Cup i Motala har många år på nacken. Rimforsa IF har vunnit den såväl 1985 som 1989. På senare år har den utvecklats till cup för futsallag och då har RIF avstått ifrån att delta.

– I år körde man en jubileumsturnering för traditionella fotbollsklubbar. Flera av killarna i laget var sugna på att delta så vi gjorde det.

RIF tog tre raka segrar i fredagsens gruppspel mot MAIF Akademi (2–1), Elastico FC (1–0) och IFK Motala B (2–0). I söndags följde ytterligare ett gruppspel. Där vann RIF med 1–0 mot Loddby och spelade sedan 1–1 mot BK Ett Fyra (Örebro).

– Det innebar att det blev lottning om gruppsegern. Vi vann lotten och fick möta Gottfridsberg i kvartsfinal. Vi fick in 1–0 och kunde kontrollera matchen sedan enligt plan, säger Mikael Philipsson.

I semifinalen mot LSW tog RIF ledningen, men tappade sedan till 3–1. Två mål av Daniel Rambin i slutminuterna gav 3–3 och förlängning.

– I förlängningen får lagen börja spela fem mot fem. För varje minut som går plockas en spelare bort tills man är två mot två. Efter fem minuter tog vi ett skott från egen planhalva och fick se bollen studsa i stolpens insida. Sedan vände det och LSW avgjorde. Vi ska ändå vara stolta över insatsen. Vi mötte ett Motalalag inför 1 000 åskådare på deras hemmaplan. Det blir väldigt speciellt.

I finalen vann Motala AIF mot LSW med 3–1.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!