Tungt poängtapp för Halmstad mot Göteborg

Halmstad hade inte besegrat Göteborg på elva år. Efter lördagens 1–1 står det klart att väntan fortsätter. –Jag är så klart missnöjd. De får ett lite turligt mål, annars gör vi det bra. Vi leder ännu en gång, men tappar till kryss, summerade HBK-kaptenen Andreas Johansson sin 374:e allsvenska fotbollsmatch.

Andreas Johansson.

Fotboll2021-05-02 17:12

Efter förlustmatchen mot Degerfors kritiserades IFK Göteborg hårt för sin svaga defensiv.

I bortamatchen mot Halmstad började det inte mycket bättre.

Lagkapten Mattias Bjärsmyr hade på 15 allsvenska matcher mot HBK aldrig förlorat, ett oöverträffat facit i allsvenskan. Men ändå var det just Bjärsmyr som begick misstaget som gav Marcus Antonsson fritt läge. Knappt tio minuter in i matchen hade MFF-lånet gjort 1–0 på Örjans vall.

Målet hade föranletts av en långboll från målvakt och en duell mellan Sebastian Eriksson och Mikael Boman. Senast Halmstad och Göteborg möttes i allsvenskt sammanhang avgjorde Mikael Boman matchen med mål i slutminuten. Då tillhörde han IFK Göteborg, nu var han tillbaka i HBK och delaktig i ledningsmålet.

Bud på mer

– Jag såg att bollen skulle gå över båda och var beredd att sticka in bakom. Sedan fick jag en touch och kunde ta mig förbi Bjärsmyr och sätta dit den. Vi gör en bra halvlek och håller bollen bra inom laget. Vi skapar bra med chanser, Sedan tycker jag vi kan vara vassare i sista tredjedelen, sade Antonsson i Discoverys pausintervju.

Det var en pausvila då HBK ledde med 1–0. Men det kunde ha varit mer. Ovan nämnda Boman nickade i ribban två minuter före halvlek.

– Vi måste bli modigare i vårt spel, våga flytta fram våra positioner och våga sätta fart på bollen, summerade IFK-tränaren Roland Nilsson i paus.

Och bättre skulle det bli.

Hamsik spelade fram

Bara sex minuter in I andra akten spelade Marek Hamsik fram Tobias Sana som vände upp och från distans kunde pricka in kvitteringsmålet.

Halmstads mittbacksklippa Joseph Baffo hade inför matchen gått en kamp mot klockan för att bli spelklar.

I den 83:e minuten tvingades han till byte. Göteborg flyttade fram sina positioner ytterligare, men trots Baffos frånvaro lyckades HBK hålla tätt och matchen slutade 1–1.

– Vi är jobbiga att möta och här på Örjans vall kommer alla att få det tufft. Hela laget lägger ner sin själ för att hjälpa Malcolm i målet att hålla nollan, sade Andreas Johansson och konstaterade att IFK Göteborg gjort mål på sitt enda avslut på mål.