Tungt för AIK – "Svag insats av oss"

AIK fortsätter att gå tungt. Mot Värnamo inkasserade Stockholmsklubben sin tredje förlust på fyra matcher den här säsongen. –Överlag är det en svag insats från oss. Jag hoppades att vi skulle komma ut lite bättre, säger AIK:s tränare Andreas Brännström till Discovery+.

Värnamos Oscar Johansson, till vänster, firar 1–0-målet mot AIK.

Fotboll2023-04-24 21:06

Smålandsklubben IFK Värnamo ställdes mot AIK i Borås. Detta på grund av att Smålandsklubben, för andra gången den här säsongen, tvingats flytta en allsvensk hemmamatch eftersom Finnvedsvallens gräsmatta inte är i spelbart skick.

"Hemmalaget" Värnamo var nära att ta ledningen redan i den andra minuten. Efter en hörna blev det tilltrasslat i AIK:s straffområde, men Wendersons avslut gick i stolpen.

Därefter tog sig AIK in i matchen, men inte heller de lyckades få bollen i mål.

Skruvade in bollen

I den 62:a minuten tog Värnamo ledningen. Detta genom Oscar Johansson. Vänsteryttern fick bollen utanför straffområdet, vek inåt och skruvade vackert in 1–0.

Med ett par minuter kvar var AIK nära att kvittera – stjärnvärvningen Viktor Fischer fick dock inte bollen på mål trots ett jätteläge från nära håll.

Inte heller att John Guidetti, som var tillbaka i AIK:s trupp efter skadeproblem, och Jimmy Durmaz fick hoppa in i slutminuterna, hjälpte Stockholmslaget att spräcka nollan.

– Vi gick ut och visade direkt vilka som bestämmer. Vi har spelet, vi har övertaget och vi har målchanserna också, säger Värnamos Ajdin Zeljkovic till Discovery+.

Således inkasserade AIK sin tredje förlust på allsvenskans fyra första omgångar.

AIK ligger 13:e i allsvenskan. Värnamo ligger nia.

BP:s första seger

I mötet mellan Brommapojkarna och Mjällby gav Oscar Pettersson Stockholmslaget ledningen i den nionde minuten. Med en dryg kvart kvar att spela satte Nikola Vasic sedan 2–0, vilket även blev slutresultatet.

– Det är en dröm att få göra allsvensk debut och att få hålla nolla på det ... och ta lagets första vinst i serien är magiskt, säger Brommapojkarnas målvakt Filip Sidklev, 18, till Discovery+.

Segern var nästjumbon Brommapojkarnas första den här säsongen.