Tunga avbräck för Vimmerby IF

Vimmerby IF har fortfarande vittring på kvalplatsen till division två. Men flera nyckelspelare riskerar att missa lördagens toppmatch mot Smedby.

Fotboll2018-09-29 09:00

Niklas Gunnarsson och Markus Ahl är avstängda. Dessutom har VIF-tränaren David Lindgren mer eller mindre räknat bort Jonathan Fält-Öhr och Simon Larsson på grund av skador.

Slut där? Nä, det finns risk att även André Nunes och Karl-Viktor Söderquist missar matchen.

– André har problem med ryggen igen. Det har kommit och gått under hela säsongen. "KV" har ont i ett knä och är osäker, säger tränaren David Lindgren.

Det låter inte som några bra förutsättningar?

– Man får räkna med att det blir så här under en fotbollssäsong. Avstängningar och skador hör till spelet. Vi har fullt fokus på de som är tillgängliga. Vad gäller André och KV hoppas vi fortfarande att de kan vara med.

Meriterade nyförvärv

VIF var länge en het kandidat till seriesegern i division tre. Men efter en resultatmässigt svag höstsäsong har laget sjunkit till en fjärdeplats i tabellen.

– Vi kan fortfarande utmana om andraplatsen. Vi ska försöka avsluta seriespelet med två bra prestationer, sedan får vi se hur långt det räcker, säger David Lindgren.

Dina tankar om Smedby?

– Det är ett bra lag. Jag vet att de förstärkte sin trupp under sommaren med ett par etablerade spelare, som tidigare har varit i IFK Norrköping.

En annan detalj som talar för Smedby i slutspurten är att laget har fått tillbaka skyttekungen Emanuel Arvidsson (18 mål hittills).

Alla trodde att hans säsong var över efter en allvarlig olycka i början av september – men han gjorde comeback förra helgen och satte två mål i sitt inhopp mot Grebo.

Matchdags

Smedby–Vimmerby Med två omgångar kvar ser tabelltoppen ut så här: 1) Assyriska 45 poäng, 2) Tord 42, 3) Smedby 41, 4) Vimmerby 39. Eftersom Tord och VIF har likvärdig målskillnad lever fortfarande kvalhoppet. Men då krävs det att Vimmerby vinner sina två återstående matcher, samtidigt som Tord tappar minst tre poäng mot Eneby (H) och Grebo (B). Dagens match mellan Smedby och Vimmerby direksänds på vår hemsida, www.vimmerbytidning.se. Sändningen drar igång klockan 14:45.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om