Tunga avbräck för SVIF i ovisst kval: "Positiv trend"

Ovisst och spännande. Det är känslan hos båda tränarna inför söndagens möte mellan Hovmantorp och Södra Vi i kvalet till division fyra. "Det är en framgång för oss att få spela positivt kval", säger Hovmantorps tränare Jerry Holmbeck.

Södra Vi inleder kvalet med bortamatch mot Hovmantorp på lördag.

Södra Vi inleder kvalet med bortamatch mot Hovmantorp på lördag.

Foto: Michael Nordin

Fotboll2021-10-15 19:40

Södra Vi kom trea i fotbollsfemman och får liksom de senaste säsongerna chansen att kvala sig upp i fyran.

– Det börjar bli en fin tradition, och det ska bli kul med tre matcher till i och med att det bara blev en halv säsong med elva matcher i serien, säger Södra Vi:s tränare Pierre Brorsson.

SVIF får klara sig utan nyckelspelarna Martin Brorsson och Filip Frejd i söndagens match, men räknar med att ha en full trupp på 16 spelare. Vad det gäller motståndarna i kvalet där SVIF börjar mot Hovmantorp borta är det svårbedömt för Pierre Brorsson.

– Det jag vet om Hovmantorp är att de har varit högre upp i divisionerna förr. Fördelen för oss, Hovmantorp och Torsås/Norra Tång som kommer från femman är att vi är inne i en positiv trend och är vana vid att vinna. Det kan vara svårare för Kalmar AIK som kommer från fyran på så vis.

Hovmantorps tränare Jerry Holmbeck har heller inte så stor koll på motståndet i kvalet, men säger så här om sitt lag.

– Klubben har varit i trean och fyran förr, men fick börja om i sexan för ett par år sedan på grund av spelarbrist. Ifjol hängde vi kvar i femman som nykomlingar och lyckades vara med i toppen i år så det är en framgång med positivt kval. Vi har en klar stomme med spelare från Hovmantorp i laget kryddat med lite folk från Växjö. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!