Tunga ÅFF-besvikelsen – efter stryk och straffmiss

En straffmiss sänkte Åtvidabergs FF mot Vänersborg. "Den här matchen ska vi inte förlora", sa Jesper Ny, tränaren.

Josh Bragg i duell på Kopparvallen. Engelsmannen slet förgäves på mitten.

Fotboll2021-06-12 19:56

Lördagens 0–1 inför 330 åskådare på Kopparvallen smärtade rejält. Många var snabbt iväg ur omklädningsrummet och inte många hade lust att prata. ÅFF gick för tre poäng, såg länge ut att ta en – men fick inte med sig en enda efter avgörande i mitten av andra halvlek.

Dessförinnan i slutet av första: chans att ta ledningen på straff, men Adam Larsson sköt inte bättre än att målvakten kunde rädda. Ett ämne som diskuterades efteråt var om någon annan egentligen skulle ha slagit den, med Josh Bragg och José Segura Bonilla som två heta kandidater.

På frågan vem som är första straffskytt sa Jesper Ny:

– Det har jag inga kommentarer till.

Det såg ut som att det var en diskussion innan.

– Det kanske det var.

Adam Larsson sa själv i paus i Correns webbsändning:

– Alla tre var sugna, jag fick ta den. Nu blev det som det blev och han räddade. Nästa gång sätter jag den.

Nykomlingen har kryssat sig fram i ettanfotbollen, men blev nu både mållöst och poänglöst.

Chanslöst?

Inte alls.

– Den här matchen borde vi inte ha förlorat. Vi skulle definitivt haft ledningen efter första halvlek. Stundtals spelade vi väldigt bra, men också för låga dippar, sa Ny.

Nollan höll i drygt 70 minuter innan Engjell Ramadani dunkade upp bollen i nättaket bakom David Ahlberg. Det kunde ha slutat hur som helst, men engelskinspirerande Vänersborg tog en viktig seger i tabellens mittenskikt. Josh Bragg fick sista riktigt vassa kvitteringsläget, men det var mest knallpulver i skottet med högern.