Tung förlust när Vimmerby B krossades av Runsten/Möckleby

Vimmerby B hade riktigt stora problem med Runsten/Möckleby i division 3 Småland östra dam i fotboll, och föll tungt på bortaplan med utklassningssiffrorna 1-7 (1-5).

Runsten/Möckleby IF vann mot Vimmerby IF B

Fotboll2023-05-21 18:53

- Finns inga tunga förluster, vi jobbar med spelarutveckling i fokus och bortsett från första kvarten gör vi en fantastisk arbetsinsats och motståndarna leder serien och var säkra i avsluten. Vårt unga lag tog till sig utmaningen och läste av hur vi skulle agera mot detta mer rutinerade gäng. Den kollektiva insatsen är jag trots förlusten jättenöjd med. Fanns ingen i laget som vek ner sig utan växte istället under matchen, kommenterade Vimmerby B:s tränare Budo Ericsson.

Runsten/Möckleby startade matchen piggt och tog ledningen direkt i början av matchen. Efter bara två minuter slog Alma Folkesson till.

Runsten/Möckleby ökade ledningen till 2-0 tidigt i matchen, genom Minna Gottfridsson, i åttonde minuten.

Runsten/Möckleby ökade ledningen på nytt, till 3-0, bara sex minuter senare genom Maja Sjögren.

Runsten/Möckleby gjorde 4-0 i 23:e minuten, när Maja Sjögren återigen fick träff.

I 37:e minuten slog Sanna Stefansson till, och reducerade åt Vimmerby B.

Runsten/Möckleby gjorde också 5-1 alldeles före halvtidspausen, genom Maja Sjögren som med målet fullbordade sitt hattrick. Med en knapp halvtimme kvar att spela nätade Wilma Salebäck och ökade ledningen för Runsten/Möckleby.

I 64:e minuten slog Ida Fällman till, och gjorde 7-1. 7-1-målet blev matchens sista.

Noterbart är att.

Runsten/Möckleby har fyra segrar och en förlust och 19-6 i målskillnad på de senaste fem matcherna, medan Vimmerby B har en vinst och fyra förluster och 9-21 i målskillnad.

För hemmalaget betyder resultatet andra plats i tabellen. Vimmerby B är på elfte plats.

Söndag 28 maj 17.00 spelar Vimmerby B borta mot Madesjö.