Tung förlust för Vimmerby B borta mot Team Södermöre

Det blev en riktig storförlust för Vimmerby B borta mot Team Södermöre i division 3 Småland östra dam i fotboll.

Team Södermöre vann mot Vimmerby IF B

Team Södermöre vann mot Vimmerby IF B

Foto: Montage

Fotboll2023-05-07 18:55

Matchen slutade 6-1 (2-0).

- Vi visste det skulle bli tufft med 8 pers borta på grund av sjukdom, jobb och skador men vi försökte verkligen stå emot. Södermöres rutin, tyngd och reslighet mot våra unga tjejer var det som avgjorde. 2-0 i paus men vi gav aldrig upp och nötte på. Vi hade några bra perioder i matchen, i första två stycken bra skott och i andra friläge av Passmark och sedan ett fint anfall där Vera Andersson skjuter ett fint skott från 25 m precis under ribban Bäst i ViF var Mittbacken Reta Hanno och Mittfält/forward Nelly Passmark som båda jobbade kopiöst i 90 minuter Vi hänger inte läpp för detta utan ser framåt och lär oss varje vecka, kommenterade Vimmerby B:s tränare Budo Ericsson.

Team Södermöre startade matchen piggt och tog ledningen direkt i matchöppningen. Efter bara fem minuter slog Åsa Moberg till.

Team Södermöre ökade också ledningen till 2-0 i 32:a minuten, när Åsa Moberg återigen hittade rätt. I 55:e minuten nätade Moa Ahlin, och gjorde 3-0.

Med en dryg halvtimme kvar att spela nätade Julia Svensson och ökade ledningen för Team Södermöre.

Bara tre minuter senare var det Vera Andersson som såg till att Vimmerby B reducerade till 4-1. Men mer än så orkade Vimmerby B inte med.

Team Södermöres Eleonor Svensson gjorde 5-1 i 69:e minuten.

Jonna Svensson ökade Team Södermöres ledning på straff med knappa kvarten kvar. 6-1-målet blev matchens sista.

Vimmerby B har haft en tuff start på serien och är helt utan poäng efter fyra spelade matcher. Team Södermöre har nio poäng.

Söndag 14 maj 17.00 spelar Vimmerby B hemma mot Rödsle.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!