Tuna-tränarens offensiva bryderier: "Många val"

Återstart. Då går IFK Tunas tränare Mattias Gustavsson in till det med en bra feeling: "Jag har en jättebra känsla i kroppen inför matchen mot Tenhult".

IFK Tunas tränare Mattias Gustavsson har en bra feeling inför höststarten mot Tenhult: "Vårt senaste träningspass var otroligt bra".

IFK Tunas tränare Mattias Gustavsson har en bra feeling inför höststarten mot Tenhult: "Vårt senaste träningspass var otroligt bra".

Foto: Arkiv

Fotboll2020-08-07 15:40

Han grundar sin känsla på träningarna i allmänhet och det sista passet i synnerhet:

– Det var otroligt bra. Det var bra fart rakt igenom, killarna var taggade och det var kul att se. Så skulle varje träning vara, säger han.

Det kan behövas att Tunaspelarna är på hugget. Lördagens motståndare Tenhult kommer från division tre och lär ha kvaliteteter i sitt lag. De vann också sin premiärmatch i serien – till skillnad från IFK. Vårens enda drabbning slutade med en tung 3–5 förlust borta mot Ölmstad. 

– Det var ingen höjdarmatch från vår sida. Vi hade några bra perioder i matchen, men vi gjorde lite för enkla misstag då.

Nu har Tuna tillgång till i princip full trupp, frånsett bortreste Oskar Eriksson. 

Det ska i sammanhanget nämnas att Mattias Gustavsson inte får leda sitt lag i lördagens match, då han är avstängd. 

– Ja, så är det. Lite onödigt kanske, men jag fick rött kort efter att jag sa något dumt till domaren i seriepremiären mot Ölmstad. 

Avstängningen var av lindrig art och redan på tisdag leder han laget igen, hemma mot Aneby. I höstpremiären har Michael Milton och Staffan Gustavsson ansvaret. 

Och de förfogar över ett hyperintressant lag, inte minst då offensivt. Valmöjligheterna är stora, vilket också ställer till en del bekymmer. Angenäma sådana...

– Det är inte lätt att ta ut en startelva med det här laget. Och vi har faktiskt inte heller bestämt vad vi ska köra för system än. Vi funderar hit och dit. Ska vi ha tre backar eller fyra? Ska vi ha två defensiva innermittfältare? 

Förmodligen behöver inte IFK Tuna oroa sig ett dugg för offensiven. Defensiven kan bli desto viktigare.

– Vi vet att vi är vassa framåt. Tanken mot Tenhult är att vi ska vara kompakta och hålla ihop laget. Det tror jag blir en nyckel för oss. 

Är det några spelare som ser extra pigga ut inför höstpremiären. 

– Filip Ingemarsson gjorde en grymt bra träning senast. Anton Carlsson var också bra.

Truppen: Billy Enkoom, Joel Svensson, Magnus Pettersson, Filip Gustavsson, Adrian Ottosson, Simon Pettersson, Martin Carlsson, Anton Carlsson, Anton Preusse, Gustavo Borges, Filip Ingemarsson, Ilhan Jejna, Jonathan Gustafsson, Victor Gustavsson, Olle Fredeeke Samuelsson. 

Som många andra lag har IFK ett tätt matchande framför sig, med match hemma mot Tenhult på lördag, Aneby hemma på tisdag och superderby mot Gullringens GoIF borta nästa lördag. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!