Tuna kryssade – räckte för gruppseger

Mållöst och delad pott när Tuna mötte Gunnebo, vilket resulterade i en gruppseger för det blåvita laget. "Det speglar inte riktigt matchbilden", säger Lasse Gustavsson, tränare i Tuna.

Tuna kryssade mot Gunnebo.

Tuna kryssade mot Gunnebo.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-03-26 21:51

Det var Tuna som hade det mesta av spelet och borde fått in ett par bollar i nät enligt tränaren Lasse Gustavsson. 

– Vi kan väl säga att 0–0 inte riktigt speglar matchbilden. Det är min enkla analys. Vi har en hel del boll, även om Gunnebo spelar en bra fotboll och får några kontringslägen, säger han.

undefined
Diego "Keko" Toribio Urrutia missade straff för Tuna

Även om det blev en gruppseger i och med krysset hade såklart det blåvita lägret hoppats på mer. Tuna hade dessutom ett riktigt bra läge att spräcka målnollan i början av första halvlek när laget tilldelades en straff. Till Tunas förtret förvaltade Diego "Keko" Toribio Urrutia inte straffsparken.

– Sen har vi ett par riktigt vassa lägen i första, och sen kanske fem-sex ytterligare i andra. Men har man mycket boll blir det trångt i avslutssituationerna. Det kräver precision och kyla. Där gäller det att vi blir mer noggranna. 

Glädjande att det blev en gruppseger i alla fall, eller?

– I grunden är det en träningsmatch där vi kan låta många få speltid. Men visst är det roligare att vinna gruppen än att inte göra det. Nu får vi se vad som väntar framåt.

undefined
Lasse Gustavsson stod i mål för Tuna och höll nollan.

Noterbart är att Lasse Gustavsson vaktade Tuna-målet.

– Målvakten som höll nollan var riktigt bra för oss, haha. Skämt åsido, alla gör en hel del bra grejer, även om vi har mycket att jobba på. Det som känns lovande är att vi har sex-sju spelare till, som inte var med den här matchen, som är med och konkurrerar. Det kommer vara viktigt att vi tävlar om platserna.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!