Tuna inte nära trots sen kvittering

IFK Tuna hade 0–0 i halvtid och kvitterade till 1–1 kvarten från slutet mot Myresjö/Vetlanda borta. Trots det blev det förlust med 3–1. "Orken tröt på slutet", sa IFK-tränaren Thomas Kongstad.

Anton Carlsson gjorde Tunas mål på straff när laget föll med 3-1 mot Myresjö/Vetlanda i premiären.

Anton Carlsson gjorde Tunas mål på straff när laget föll med 3-1 mot Myresjö/Vetlanda i premiären.

Foto: Arkiv

Fotboll2021-07-03 17:53

IFK Tuna var inställda på att det skulle bli tufft i premiären borta mot Myresjö/Vetlanda. De lyckades hålla 0–0 fram till halvtid.

– Stundtals har vi ett konstruktivt spel som jag vill ha det under första halvlek. Totalt sett är Myresjö/Vetlanda det spelförande laget, men de skapar inte de där riktigt heta chanserna, sa Thomas Kongstad som var nöjd med läget så långt.

I början av andra halvlek fick hemmalaget utdelning till slut. Ett misstag kostade Tuna underläget.

– Det blev en kommunikationsmiss i vårt försvar som slutade med att en av deras spelare blev helt ren. Det var synd.

Tuna försökte sedan komma igen, men ju längre matchen led ju mer tröt orken för dem. Trots det lyckades de åstadkomma en kvittering.

– Kvarten från slutet kom Teo Nilsson och utmanade på högerkanten. Det slutade med att vi fick straff och den tog Anton Carlsson hand om på bästa vis, sa Kongstad som ändå hade på känn att det skulle bli jobbigt att få med sig den där eftertraktade pinnen hem.

Så blev det också. I 84:e minuten kom 2–1 och fyra minuter senare fastställdes slutresultatet.

– Vi var tillbakatryckta mestadels i andra halvlek och hade bara ett par omställningar själva. Vi var helt tröttkörda sista halvtimmen egentligen och de utnyttjar det genom att göra två fina mål på slutet. Det var rättvist sett till över 90 minuter, sa Kongstad som gav plus till sina mittbackar Filip Gustavsson och Ilhan Jenja.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!