Tuna föll och Hultsfred nya serieledare

IFK Tuna föll med 2–1 borta mot Gunnebo. Samtidigt gjorde Diego Nicolas Toribio Urrutia fyra mål för Hultsfred när de vann derbyt mot Storebro hemma med 6–1 och tog över serieledningen.

IFK Tuna föll tungt borta mot Gunnebo och tappade serieledningen.

IFK Tuna föll tungt borta mot Gunnebo och tappade serieledningen.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2022-06-07 22:19

Den nordöstra fotbollsfemman har utvecklat sig till ett riktigt getingbo. Toppstriden spetsade till sig ännu mer på tisdagen då IFK Tuna föll med 2–1 borta mot bottenlaget Gunnebo.

– Det var i princip spel mot ett mål, men vi lyckas inte vinna ändå, sa Tunatränaren Oskar Eriksson om matchen.

Martin Carlsson gav laget ledningen med 1–0 på straff i 23:e minuten. Gunnebo kvitterade till 1–1 på frispark i 30:e minuten och gjorde sedan 2–1 på straff i upptakten av andra halvlek. Jens Carlsson låg bakom båda målen.

– Gunnebos spelare sa själv att det inte borde ha varit straff där och jag kan bvara hålla med. Vår målvakt Tobias Thuresson hann före en Gunnebospelare på bollen och drog sedan med sig motståndaren i fallet. Sedan kom Albion Mataj med full fart bakom och var tvungen att kasta sig över dem. Det kändes fel att det blev straff av det, sa Oskar Eriksson som sedan fick se motståndarna backa hem rejält och försvara sin ledning.

– Vi försöker och har många halvchanser, men det är svårt att spela mot ett lag som backar hem så mycket. Det närmaste vi kom var en ribbträff, sa Eriksson som framhöll Ted-Åström Åberg som lagets bästa spelare.

– Han gick in som forward och gjorde det bra. 

I derbyt på Knektavallen så såg Storebro ut att kunna störa topplaget Hultsfred från början. Marcus Skoog gjorde elegant 1–0 efter sju minuter. Hultsfred visade sedan prov på en enastående effektivitet och vände till 3–1 inom loppet av mindre än 20 minuter.

– Vi var medvetna på förhand att Hultsfred är en riktigt bra motståndare, men gick ut och lyckades ta ledningen. Sedan kom vi tyvärr i underläge innan halvtid, men bestämde oss för i halvtid att gå ut och ge dem en rejäl kamp. Vi gjorde det riktigt bra första 20 minuterna i andra och hade bland annat en ribbträff. Sedan blottade vi oss bakåt och då rann det iväg, sa Storebros tränare Peter Magnusson.

HFK vann till slut med 6–1 och tog över serieledningen.

– Vi vann säkert, men siffrorna blev lite större än hur det såg ut spelmässigt. Diego Nicolas Toribio Urrutia var helt fantastisk och bidrog med fyra mål. Hela laget gjorde det bra och det känns skönt att vi fått med oss tre poäng både mot Timmernabben och Storebro.,

Övriga HFK-mål gjordes av Arvid Eckerstig och Noah Sandelius.

I SIF fick Arbnor Mataj, Anton Palmér, Marcus Skoog och Theo Eklund plus.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!