Tuna en vinnare igen

Kan det ha lossnat nu för IFK Tuna? Ja, mot Kalmar Södra var laget i alla fall stundtals riktigt bra och segrade till slut med klara 5–1.

Jonatan Carlson gjorde mål i sin första match för de blåvita.

FOTBOLL2018-06-26 22:10

Första kvarten på Tunhamra var ganska så händelsefattig. Det jämna spelet skulle dock förändras till att Tuna tog över allt mer. I den 20 minuten kom hemmalagets ledningsmål där Martin Carlsson spräckte målnollan. Kort därpå hade Tuna en boll i nät igen, men linjedomaren vinkade av för offside. Det definitiva 2–0-målet kom istället i den 38:e minuten när Oskar Eriksson distinkt kunde trycka in bollen i öppet mål efter fint förarbete av Anton Carlsson ute på kanten.

Innan paus skulle även trean komma för Tuna. Comebackande Jonatan Carlsson kunde på ett friläge stöta in halvtidsresultatet 3–0.

– Riktigt roligt att Jonatan fick näta, han visade vad han har i sig. Vi gör en riktigt bra första halvlek med mycket varierat spel, säger Tunas tränare Peter Hellenstierna.

Bara tio minuter in i andra kom också 4–0 genom Martin Carlsson. Ett viktigt Tuna-mål då matchen här kändes definitivt avgjord. I den 60:e minuten kom visserligen en reducering från Kalmar Södra, men närmare en så kom inte gästerna. Istället skickade Anton Carlsson in 5–1 med kvarten kvar vilket gav slutresultat i denna Tuna-triumf.

– En väldigt skön trepoängare. Äntligen får vi utdelning på våra chanser på riktigt. I andra blir vi lite bekväma och släpper in dem lite, menar Peter Hellenstierna.

Vad fällde avgörandet?

– Vårat bolltempo. Speciellt i första halvlek där vi genom kombinationsspel spelade fin fotboll.

Tuna beröms för en laginsats där Magnus Pettersson och Mikael Karlsson plussas.