Frödinge hade behövt ett par mål till

Frödinge har serieledningen inför den sista omgången i damfyran. De vann hemma mot HFK B med 4–0 på onsdagen. "Vi hade behövt göra ett par mål till. Nu står hoppet till Gullringen som behöver ta poäng mot Timmernabben i sista omgången om vi ska hålla undan", sa FBSK-tränaren Daniel Wessman.

Linn Uhre gjorde ett av målen för Frödinge.

Linn Uhre gjorde ett av målen för Frödinge.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-09-29 11:17

Frödinge och Timmernabben har stått i särklass i serien under säsongen. Igår spelade Frödinge sin sista match för året då de tog emot Hultsfred B på Arena Ceos.

– Vi fick med oss 2–0 från första halvlek. Då spelade vi i motvinden och hade problem med Hultsfreds unga lag som gör det väldigt bra. I andra försökte vi att gå för fler mål, men vi spelade inte alls som vi sagt på förhand och hade svårt att komma upp i nivå. 

Till slut blev det 4–0 efter mål av Erika Andersson, Louise Andersson, Evelina Bertilsson och Linn Uhre. Bäst i laget var Felicia Arvidsson och Stina Linder.

Samtidigt mötte Timmernabben Vimmerby C hemma och vann med 5–0. Det innebär att Frödinge stannar på 33 poäng och 37 plusmål efter 12 matcher. Timmernabben har 30 poäng och 37 plusmål med en match kvar att spela.

– Timmernabben möter Gullringen hemma i sista omgången i helgen. Normalt sett är Timmernabben huvudet högre och ska vinna en sådan match. Gullringen föll bara med 2–1 senast lagen möttes och har ett starkt försvar när de väljer att spela defensivt. Därför finns ett litet hopp om att de ska kunna knipa en poäng, säger Wessman som inte har tagit något beslut om nästa säsong än.

– Vi får se hur serien slutar först så får vi ta ställning till det sen.

Frödinge får nu sätta sitt hopp till Gullringens GoIF.
Frödinge får nu sätta sitt hopp till Gullringens GoIF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!