HFK och HM IS söker nya tränare

Både Hultsfreds FK och Hjältevad/Mariannelund står utan tränare till sina damlag inför kommande säsong. "Vi hoppas få till en lösning inom kort med tre eller fyra ledare som kan dela på ansvaret", säger Christian Johansson i HFK.

Hultsfreds FK är på jakt efter ny tränare.

Hultsfreds FK är på jakt efter ny tränare.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-12-22 16:00

Vi har tidigare rapporterat om att flera fotbollsklubbar på damsidan har det kämpigt inför kommande säsong. Gullringens GoIF behöver både spelare och ledare för att få sin verksamhet att fungera. Rimforsa IF drabbades av spelarflykt och har valt att kliva ned i division fyra.

Nu flaggar även Hultsfred och Hjältevad/Mariannelund för att de har bekymmer, främst på ledarsidan.

HFK har tappat både Mattias Engqvist och Fredrik Widén från föregående säsong. 

– Jag och Per Tuvesson finns med kring laget fortsatt, men vi jobbar på att få in ett par namn till och få till en bredare ledarstab. Det behövs för att få det att fungera, säger Christian Johansson.

På spelarfronten ser det lite ljusare ut, även om laget tappat ett par spelare.

– Vi tappar Matilda Hemmingsson till Tjust. Malin Rydén och Shams Tarabeih går till Vimmerby. Sedan har vi fått in en ny spelare i Carina Myhr. Utöver det har vi många unga spelare som är redo att ta nästa kliv.

Tidigare har HFK haft två lag i seriespel, men till kommande säsong blir det bara ett A-lag i division 3.

– Det blir bäst att göra så praktiskt. Dels för belastningen på ledarna, men främst för att spelarna inte ska behöva dubblera så mycket.

När det gäller HM IS så åkte de ur trean den gångna säsongen. De står nu utan tränare och har det även tufft på spelarfronten.

– Jag räknar med att vi kan ha ett damlag i seriespel kommande säsong. Vi håller på och försöker få ihop en ledarstab. Dessutom har vi många spelare som tar studenten i vår och kan lämna framöver så det behövs flera spelare också, säger klubbens ordförande Therese Pettersson.

Läget på ledarsidan i övriga lokala damlag:

Vimmerby IF: Pierre Brorsson och Patricia Pöder är nya som huvudtränare respektive assisterande tränare i klubben. Ledarstaben ska kompletteras ytterligare framöver.

Rimforsa IF: Edvin Jensen har tillträtt som ny huvudtränare.

Frödinge/Brantestad SK: Daniel Wessman fortsätter som huvudtränare med Mikael Johansson och Stig Berg som assisterande. Sandra Edlund kommer få en roll i ledarstaben också.

Gullringens GoIF: Mats Söderkvist är huvudtränare och klubben letar efter en assisterande.

Rosenfors IK: Niklas Schultz blir ny huvudtränare och Niklas Hägg fortsätter i en assisterande roll.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!