Tuff start sänkte VIF – avståndet i toppen ökar

Vimmerby IF halkar efter serieledande Kenty i division 2. På söndagen föll VIF klart borta mot seriefyran Svärtinge. "Vi får skylla oss själva", menar VIF-ledaren Håkan Ericsson.

Nathalie Johanssons och Stina Kägu Bragsjös Vimmerby IF har nu sex poäng upp till serieledning.

Nathalie Johanssons och Stina Kägu Bragsjös Vimmerby IF har nu sex poäng upp till serieledning.

Foto: Haris Dreco

Fotboll2022-07-03 19:43

BK Kenty vann sin match tidigare på söndagen och satte viss press på Vimmerby IF. VIF var i behov av tre poäng borta mot Svärtinge SK för att inte hamna sex poäng bakom serieledarna.

Efter en urstark första halvlek av hemmalaget kammade VIF noll, när man förlorade med 3–1.

– Vi var lite loja och småbekväma i början, vilket ställde till det, menar VIF:s Håkan Ericsson.

Svärtinges chockstart, där man gjorde både 1–0 och 2–0 på de 13 inledande minuterna, satte Vimmerby i knipa.

– Man tyckte ändå att vi var med i matchen första 15, men så står det plötsligt 2–0. Svärtinge var ändå klart bättre än oss i första, menar Ericsson.

Uppförsbacken blev bara brantare efter hemmalagets 3–0 innan paus.

– I andra halvlek kommer vi ut mycket bättre och det är vi som för spelet och skapar chanser. Tyvärr gör deras målvakt (Jessica Lennström) fem, sex kanonräddningar. Hon var riktigt bra.

Det dröjde till den 87:e minuten innan gästerna fick till en reducering. Då var det Nathalie Johansson som var säker från straffpunkten. Tyvärr för deras del var det lite för lite, lite för sent.

– Sett till chanserna borde vi fått med oss oavgjort. Men vi får skylla oss själva, när vi inte är påkopplade i början, säger Håkan Ericsson, som berömde fyra spelare.

– Alla får underkänt för första halvlek. I andra var backlinjen med Greta Koponen, Julia Rosin och Molly Levin riktigt bra. Även Frida Pöder gjorde det bra i andra.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!