Tuff start för Emma och Kalmar

IFK Kalmar föll med 4-1 i helgens Smålandsderby mot Växjö i damallsvenskan. Emma Jones med Vimmerby IF som moderklubb var med från start.

Emma Jones spelar i Damallsvenskan med IFK Kalmar.

Emma Jones spelar i Damallsvenskan med IFK Kalmar.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2018-05-29 14:10

Emma Jones är högerback i nykomlingen IFK Kalmar. Både hon och laget har fått en tuff start på säsongen.

– Jag var skadad under två månader inför seriestarten och ligger förstås efter fysiskt fortfarande, säger Emma Jones som haft problem med en fot.

– Det hände på gymmet. När jag gjorde en övning med hopp så small det till rejält i foten. Först trodde vi att det bara var en stukning, men efter magnetröntgen visade det sig att ligament knipsats av så att ben skavt mot ben i foten och gjort att skelettet blivit svullet. Det känns bättre nu, men jag måste ändå ta smärtstillande för att kunna spela, berättar Emma Jones som spelat i de fem senaste matcherna med laget.

– Första gången fick jag hoppa in trots att jag skulle ha börjat på bänken och då mötte vi Rosengård och föll med 4-0. Sedan tycker jag att vi har varit bra med i många matcher, men ofta släppt in sena mål och åkt på uddamålsförluster. Vi kunde ha haft betydligt fler poäng än de tre vi står på nu efter sex omgångar, säger Emma Jones.

I derbyt mot Växjö i söndags blev det en tung förlust med 4-1.

– Vi fick till en reducering till 2-1 innan halvtid, men när de gjorde 3-1 på ett snyggt volleyskott så kändes det som luften gick ur oss, säger Emma Jones som spelade från start, men fick kliva av i 86:e minuten.

– Spelmässigt känner jag ändå att både personligen och med laget så hänger vi med de flesta lag. Får vi bara till det fullt ut så kommer poängen börja trilla in också.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
Läs mer om