Tuff match slutade med seger för Målilla mot Fårbo

Det svängde i matchen i division 6 Oskarshamn herr i fotboll mellan Målilla och Fårbo på Idrottsparken.

Målilla GIF vann mot Fårbo FF

Fotboll2023-04-20 20:24

Bortalaget Fårbo hade ledningen i halvtid, med 2-1, men efter pausen vände Målilla matchen och vann till slut med 4-3. Matchhjälte blev Johan Hägg, som gjorde det avgörande målet med bara 1 minuter kvar av matchen.

- Typisk premiärmatch, mycket kamp. De är lite hetare i första halvlek och får något enkelt mål. Vi höjer oss lite efter straffen och de får en man utvisad, då får vi vittring och börjar kriga både individuellt och för varandra, kommenterade Målillas assisterande tränare Andreas Pettersson efter matchen.

Fårbo tog ledningen strax före halvtidsvilan, genom Jonathan Malmqvist.

Fårbo gjorde också 0-2 alldeles före halvtidspausen, genom Adam Söderlund.

Bara två minuter senare var det Kim Creutz som på straff såg till att Målilla reducerade till 1-2. Direkt efter pausen slog Adam Söderlund till ännu en gång och ökade Fårbos ledning. Efter det målet inleddes dock Målillas vändning.

I den 73:e minuten reducerade Johan Hägg för Målilla.

Eric Ottosson kvitterade för Målilla i 76:e minuten.

Det matchavgörande målet kom med två minuter kvar att spela, när Johan Hägg på nytt slog till och gjorde 4-3 för Målilla. Hägg fullbordade därmed Målillas vändning.

Senaste mötet lagen emellan slutade med seger för Fårbo med 6-3.

Nästa motstånd för Målilla är Mörlunda. Lagen möts fredag 28 april 18.30 på Lillesjö IP.