Här är spelarna som utmärkte sig mest i veckan

Fotbollssäsongen är inne i slutspurten. Här är en av årets sista elvor.

Hultsfreds FK kunde jubla åt tre nya poäng i helgen. Två av spelarna tar plats i vår elva.

Hultsfreds FK kunde jubla åt tre nya poäng i helgen. Två av spelarna tar plats i vår elva.

Foto: Jonas Pettersson

Fotboll2022-09-13 16:30

MÅLVAKT: 

Erik Hoffman Arvidsson, Hultsfreds FK

En av många yngre målvakter som Hultsfred fått fram de senaste åren. Mot Timmernabben var han stabil och höll nollan mot det formstarka hemmalaget när HFK segrade med 3–0.

BACKAR:

Marcus Skoog, Storebro IF

Kaptenen har fått pendla mellan positioner. Nu var han mittback och en av planens bästa när SIF var mycket nära att knipa poäng borta mot IF Ariel. Rejäl och robust i sitt spel.

undefined
Ilhan Jejna är ny för säsongen i Vimmerby - och har bidragit med mycket hos serieledarna.

Ilhan Jejna, Vimmerby IF

Mittbacken levererar på en hög nivå, i princip match efter match. Läser spelet bra, har fin touch och är svårpasserad. Mot Tranås visade han vilken duktig spelare han är och med Knut Gunnarsson skadad, en mycket viktig kugge i VIF. Nu missar han dock seriefinalen mot Gullringen, då han är avstängd.

Filip Nilsson, Frödinge/Brantestad SK

Frödinge har hittat höstformen. Mot Hebe tog laget poäng för tredje matchen i rad och segern var fullt rättvis. Laglojale Filip Nilsson hyllades efter 3–1-vinsten.

MITTFÄLTARE:

Markus Ahl, Djursdala SK

Vi känner igen scenariot. I början av matcherna brukar inte Djursdalas mittfältsnav Markus Ahl sticka ut från mängden, men ju längre matcherna lider, desto mer handlar det om Markus Ahl. Inget undantag hemma mot Ekhagen. Ahl sög musten ur gästernas mittfält med sitt intensiva presspel och duellspell. Var mycket bra, som vanligt.

Erik Lindblad, Kisa BK 

Den unge kaptenen drev sitt KBK mot en viktig triumf hemma mot Eneby. Med Erik vet tränarstaben precis vad de får: ett hårt, gediget arbete i 90 minuter, alltid med lagets bästa för ögonen. Erik är en tuff motståndare att möta, vilket Eneby fick erfara.

Haris Dreco, Vimmerby IF

Har som många andra VIF-spelare svarat för en stark säsong. I toppmötet mot Tranås var han kreativ, trygg med bollen och levererade fina passningar. Och så gjorde han ett fantastiskt fint frisparksmål till 1–1.

Fredric Carlsson, Frödinge/Brantestad SK

FBSK vann mötet mot Hebe i bottenskiktet och har nu flera lag inom räckhåll ovanför sig. Kämpen Fredrick Carlsson angav tonen då han gjorde två av hemmalagets mål. 

undefined
Martin Brorsson fick chansen som forward och satte två mål mot Gunnebo.

ANFALLARE:

Martin Brorsson, Södra Vi IF

Få se nu... Martin är mycket bra som back och mittfältare. Nu fick han chansen på anfallet – och var lika bra där. Här har vi en spelare vi kan titulera allround, minst sagt. Han satte två mål när SVIF tog ett megakliv mot nytt kontrakt i helgen.

undefined
Hultsfreds FK kunde jubla åt tre nya poäng i helgen. Två av spelarna tar plats i vår elva.

Yassin Jalil Kader, Hultsfreds FK 

Här är ytterligare en i raden av intressanta unga förmågor i HFK. Mot Timmernabben satte 16-åringen verkligen avtryck, då han punkterade tillställningen med sina två mål.

Adam Härnström, Kisa BK

Ett förlösande mål av Härnström när han satte 3–1 för KBK mot Eneby. Målet gav andrum när Kisa tog en hyperviktig seger. Härnström är femma i seriens skytteliga med 13 mål.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!