Två mål av vikarierande forwarden när Tuna vann

Efter två raka förluster lyckades IFK Tuna vända trenden och besegra Fårbo borta med 3–2 på fredagen. "Den segern satt riktigt skönt", sa tvåmålsskytten Albin Hellenstierna.

Albin Hellenstierna gjorde två av målen för Tuna.

Albin Hellenstierna gjorde två av målen för Tuna.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-06-04 11:59

Gästerna ställde upp med 4-3-3 från start, men fick det inte att stämma fullt ut i första halvlek. Gustavo Borges gav visserligen laget ledningen i den 25:e minuten, men Fårbo kvitterade innan halvtid.

– Vi gick tillbaka till 4-4-2 sen och då blev det bättre, sa Albin Hellenstierna som lämnat sin ytterbacksposition och spelade forward mot Fårbo.

Han fick en nyckelroll i andra halvlek. Först gjorde han 2–1 per omgående. Hemmalaget kvitterade sedan innan Hellenstierna satte dit 3–2 som skulle visa sig bli matchavgörande.

– Vid första målet stod jag på rätt plats vid rätt tillfälle och petade in bollen i öppet mål. Vid andra målet fick jag ett inspel och skarvade in bollen direkt. Det var kul att få chansen som forward. Jag gillar att spela offensivt som ytterback också och det var kul att få lite utdelning, sa Tunaspelaren som gjorde sina två första mål för säsongen.

Spelmässigt förtjänade Tuna en klarare seger.

– Vi hade många lägen att avgöra enklare, men det var lite stolpe ut. Det blev lite spännande på slutet, men vi höll ändå undan ganska säkert.

Kommande vecka väntar dubbla matcher för Tuna. På tisdag ställs man mot Gunnebo borta och på lördag väntar Stjärnan hemma.

– Det är många lag som vill vara med och slåss i toppen så det gäller att vi jobbar på och plockar poäng om vi ska hänga på. Det ser ut att bli en riktigt rolig serie.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!