Tredje raka – Barcelona ångar på i Champions League

Ibland är det stolpe in, ibland stolpe ut. För Barcelonas Fermín López hade det ingen större betydelse . Hemma på Camp Nou gav två av hans tre ramträffar utdelning i 2–1-segern mot Sjachtar Donetsk i Champions League.

Barcelonas Fermín López i duell med Sjachtar Donetsks Artem Bondarenko.

Fotboll2023-10-25 20:46

I en tidigare fotbollsvärld hade López och hans medspelare fått acceptera den assisterande domarens lyfta flagga för offside.

Men i VAR-teknikens era blir fel oftast rätt. För helt klart var López inte offside när han prickade stolpen efter en halvtimmas spel. VAR-rummets manskap kom snabbt fram till att Barcelona gjort ett regelrätt ledningsmål när Ferran Torres slog in returen.

Inget som helst snack om offside rådde när López sju minuter senare fick till en drömträff. Stolpe in. 2–0.

Barcelona dominerade länge eftertryckligt, men släppte ändå in Georgij Sudakovs reducering en dryg kvart in i andra halvlek – för övrigt det första baklängesmålet hittills i gruppspelet.

López bekantade sig på nytt med en av stolparna – den här gången med ett distansskott – och fick sedan ett nickmål hårfint men riktigt bortdömt för offside.

Efter tre matcher har Barcelona full pott och det ska mycket till för att klubben inte ska knipa en av de två topplatserna som ger spel i åttondelsfinal i februari.

I kvällens andra match med tidig avsparkstid tog Feyenoord ett kliv mot slutspel, via övertygande 3–1 mot Lazio.

Mexikanske landslagsmannen Santiago Giménez skickade in matchens första och tredje mål på De Kuip i Rotterdam. Däremellan gjorde Ramiz Zerrouki 2–0-målet på tilläggstid i första halvlek.