Tre rutinerade pjäser från start i premiären

Rutin och erfarenhet blandat med ungdomlig hunger och entusiasm. Det är receptet för Vimmerby IF den här säsongen. "Det känns som vi har en jättefin mix", säger VIF-tränaren Patrik Gunnarsson inför premiären mot Hallby på lördagen.

Jesper Lätt finns med i startelvan när VIF tar emot Hallby i premiären.

Jesper Lätt finns med i startelvan när VIF tar emot Hallby i premiären.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-07-02 16:00

Runt 75 träningar och totalt 90 sammankomster. Det uppskattar VIF-tränaren Patrik Gunnarsson att laget har haft under den rekordlånga försäsongen. 

– Vi kan inte skylla på att vi är dåligt förberedda i alla fall och det ska bli väldigt intressant att se hur vi agerar nu när vi äntligen får spela en riktig tävlingsmatch, säger Gunnarsson.

Hallby väntar i premiären på lördagen på Bruksvallen i Storebro. VIF har en hyfsad bild av motståndet.

– Vi hade Christer Eriksson och Kjell Carlsson på plats och såg Hallbys match mot Myresjö/Vetlanda som de förlorade med 2–0 tidigare i veckan. Vi kan ta med oss en del taktiska grejer från det, men det viktigaste är ändå att vi fokuserar på vårt eget spel.

Spelmässigt anser Gunnarsson att VIF satt defensiven på ett bra vis på försäsongen, men att det finns mer att önska framåt.

– Det finns mer att hämta där och vi har laborerat med lite olika spelsystem. Nu lutar det ändå att vi utgår från 4-4-2 i premiären. De flesta spelare känner sig mest trygga med det.

VIF har en trupp i år där rutinerade spelare blandas med unga förmågor. I seriepremiären satsar Gunnarsson på en rutinerad pjäs i varje lagdel. Rickard Thuresson på topp, Johan "JC" Carlsson på mitten och Jesper Lätt som ytterback.

– Det ska bli kul att se Jesper Lätt tillbaka. Han är en klasspelare med sitt fina passningsspel och har kunnat träna ordentligt på sistone, säger Gunnarsson som är nöjd med mixen i sin trupp.

– Det känns verkligen som en bra blandning mellan rutinerade och unga. 

Med många oprövade spelare i truppen och en säsong med enkelserie har Gunnarsson svårt att sätta en klar målsättning.

– Visst finns det en plan i klubben att gå upp i division tre, men sedan om det blir i år eller längre fram är en annan sak. Jag vill inte sätta den pressen när vi har ett lag med många unga spelare. Dessutom är serien väldigt svårbedömd med Jönköpingslag som man inte har koll på och tuffa derbyn mot lokalkonkurrenterna. 

VIF:s startelva

Målvakt: Gustaf Johansson

Backlinje: Abdul Mojeb, Knut Gunnarsson, Jacob Johansson, Jesper Lätt.

Mittfält: Anton Brorsson, Johan Carlsson, Haris Dreco, Vladimir Radak.

Anfall: Rickard Thuresson och Erik Ståhlgren.

Bänk: Belmin Hrustic, Joakim Storm, Oliver Johansson, Elias Hallingfors och Ali Mostafa Mohammed.

Rickard Thuresson finns med från start mot Hallby.
Rickard Thuresson finns med från start mot Hallby.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!