Storseger i derbyt efter vissa om och men: "Får andrum"

Vimmerby vann välförjänt i derbyt hemma mot Västervik. 6–1 var dock siffror i överkant. VFF stretade emot bra fram till kvarten in i andra halvlek när laget fick målvakten utvisad och VIF gjorde viktiga 2–1 på straff. "Det är inte jättelätt att spela sådana här matcher, men det känns skönt med en storseger och tre poäng som ger oss visst andrum", sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

Haris Dreco jublar efter att ha gett Vimmerby IF ledningen i den andra halvleken.

Fotboll2023-06-12 21:53

Vimmerby sågs som klara favoriter på förhand. De inledde också bäst, men efter sju minuter kom 1–0 för Västervik. Lite som en blixt från klar himmel på lagets första anfall.

Simon Sandholm nickade in målet på sin gamla klubb och det skapade viss oro för hemmalaget.

undefined
Västerviksjubel efter Simon Sandholms 1-0.

Vimmerby matade ändå på bra och fick till bra tryck. Dryga kvarten in i matchen kom också 1–1 efter att Karlo Goranci spelat fram Haris Dreco.

Dreco fick även läge att ge laget ledningen. I ett friläge från halva planen så överlistades han av Västerviks målvakt Albin Liffner som räddade med en vass benparad.

– Vi har 4-5 kanonlägen i första halvlek och spelar riktigt bra stundtals. Med normal utdelning får vi in tre bollar redan där. Nu kändes det lite jobbigt med 1–1 i halvtid och samtidigt var Västervik inte helt ofarliga i sina attacker, sa Patrik Gunnarsson.

undefined
Haris Dreco kvitterade till 1-1 för Vimmerby.

Han fick se sitt Vimmerby gå ut starkt i andra halvlek också. Knappa kvarten in i halvleken kom det avgörande momentet som kostade Västervik chansen att ge VIF en match.

Rickard Thuresson spelade fram Haris Dreco som var på väg att runda målvakten när han blev fälld. Domaren plockade fram det röda kortet och Albin Liffner fick lämna planen. Dreco tog själv hand om straffen som inhoppande utespelaren Jens Karlsson inte kunde rädda.

VIF såg i det läget ut att ha full kontroll på matchen, men fem minuter senare drog Tomislav Jakesevic på sig sitt andra gula kort och fick kliva av.

I 79:e minuten kom sedan förlösande 3–1 efter att Rickard Thuresson nickat i stolpen och Knut Gunnarsson varit först på returen. Sista tio minuterna bjöd sedan på en målkavalkad där Ahmed Tarabeih svarade för dubbla fullträffar, framspelad av Thuresson båda gångerna. Thuresson gjorde också mål till slut, assisterad av just Tarabeih.

– Härligt att vinna med fem bollar i ett derby. Det rinner iväg lite väl mycket på slutet kanske när VFF inte orkar längre. Vi tar med oss tre sköna poäng och avancerar lite i tabellen. Hela laget gör jobbet så det finns inte mycket att klaga på, sa Gunnarsson och fortsatte:

– Nu tar vi sikte på Haga borta nästa vecka. Då är Jakesevic avstängd, men vi har löst det bra utan honom tidigare.