Tre poäng igen

Gullringen fortsätter att övertyga i fotbollstrean. Igår blev det seger med 2-1 (1-0) hemma mot LSW. Nyförvärvet Jimmie Gustavsson gjorde första målet själv och ordnade sedan den straff som Tobias Lundh utnyttjade. - Jag är nöjd med att vi vann, men ändå lite besviken på att vi släppte in dem i matchen då vi blev en man mer i andra halvlek, sa tränaren Kenneth Hedström.

Kom i min famn. Gullringenkaptenen Tobias Lundh gratulerar målskytten Jimmie Gustavsson efter 1-0-målet och Jesper Lätt är lika lycklig han.

Fotboll2003-05-13 06:44

Spelet var jämnt i första halvlek men de få chanser som skapades var Gullringens. Mikael Kennmark fick den första efter en kvart, men bollen dök upp snabbt inne i straffområdet och han hann inte få rätt riktning på sitt avslut.
Jesper Lätt skapade också på sin vänsterkant, men när han skulle göra den avgörande dragning eller slå den öppnande passningen fick han det inte att stämma fullt ut.
Jimmie Gustafsson värvades till Gullringen inför säsongen som en målskytt och han fick sitt första läge halvvägs in i halvleken. Han kom igenom till vänster i straffområdet, men sköt över.
Det krävdes ett misstag av försvaret för att det skulle bli ett mål. Misstaget kom knappt tio minuter före halvtid då en LSW-spelare misslyckades med att nicka tillbaka bollen till sin målvakt. Bollen hamnade istället hos Jimmie Gustavson som såg att målvakten var för långt ut och lobbade bollen i en perfekt båge över denne och in i mål.
Kanske ingen välförtjänt mål, men ändå logiskt på något sätt.

Snabbt mål
Gullringens ledning med 1-0 i halvtid växte till 2-0 strax efter pausen. Jimmie Gustavsson låg bakom målet igen eftersom han skaffade fram den straff som lagkaptenen Tobias Lundh satte dit. "Ludde" är en rutinerad straffskytt som väntade på målvaktens drag och sköt sedan bollen i andra hörnet.
Gästerna hade dock inte givit slaget förlorat utan skaffade sig sin bästa chans efter en kvart. Jonas Lönn var fri straffområdet men sköt bollen över både målvakten Tobias Karlsson och ribban.
Tio minuter senare fick LSW sin Anders Påhlsson utvisad efter att han fick sitt andra gula för att ha tacklat Mikael Hansson fult. Mikael tvingades utgå och på hans vänsterbackplats kom Peter Levin in.
Att Gullringen blev en man mer på planen betydde dock inte att matchen var avgjord. Minuterna senare var det nämligen reducerat till 2-1. Mattias Kåberg avlossade ett skott som Tobias Karlsson borde ha tagit. Tobias var på bollen, men orkade inte hålla den.
Gästerna var dock aldrig riktigt nära att kvittera sedan. Istället hade Gullringen fina chanser att utöka på slutet. Tobias Lundh fick chansen efter en snabb kontring, men sköt i stolpen. Jimmie Gustavsson hade också en chans till, men fick nöja sig med ett mål den här gången.
- Jag har gjort två mål för Gullringen nu i serien och båda har kommit hemma. Jag får sikta på att sätta ett på bortaplan nu, sa Jimmie Gustavsson efter matchen.
Han fick beröm av tränaren Kenneth Hedström för sin insats också.
- Det syns att Jimmie är en naturlig målskytt. Får han ett öppet läge utnyttjar han det, sa Kenneth.
Han var i stort sett nöjd med lagets insats, men var kritisk till en sak.
- Det är onödigt av oss att släppa in dem i matchen efter att de fick utvisningen. Det händer ofta att laget som är i numerärt överläge slutar spela då, men det funkar inte. Det höll på att straffa sig rejält.
Något som Kenneth är betydligt mer nöjd med är det faktum att Gullringen står på 10 poäng efter fyra omgångar och delar serieledningen.