Tre mål perfekt avslutning för Ståhlgren i VIF

Första och sista matchen med gänget. Då slog Erik Ståhlgren till med tre mål när Vimmerby IF besegrade Hallby hemma med 4–0 i seriepremiären. "Det känns trist att behöva lämna nu", sa Erik Ståhlgren.

Erik Ståhlgren gjorde debut för Vimmerby och svarade för tre mål mot Hallby i en match som även blev hans sista då en flytt till Stockholm väntar.

Erik Ståhlgren gjorde debut för Vimmerby och svarade för tre mål mot Hallby i en match som även blev hans sista då en flytt till Stockholm väntar.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-07-03 16:08

Vimmerby IF:s seriepremiär i fyran hade lockat en hel del åskådare som samlades kring Bruksvallen i Storebro. De fick se ett heltaggad VIF-lag som visade att motståndarna skulle få en tung eftermiddag i värmen från början.

Efter 10 minuter spräckte hemmalaget nollan och det var den rutinerade måltjuven Rickard Thuresson som höll sig framme efter att Abdul Mojeb hittat rätt med passningen. Två minuter senare small det igen då Abdul Mojeb spelare fram Thuressons forwardskollega Erik Ståhlgren till 2–0. Spiken i kistan satte Ståhlgren kvarten senare då Thuresson svarade för förarbetet.

– Vi spelade precis det anfallsspel som jag vill se i första halvlek. Vi löper mycket och hittar fram med fina passningar i djupled som Hallby har stora problem att försvara sig emot. 3–0 i halvtid var siffror i underkant, sa VIF-tränaren Patrik Gunnarsson.

I slutet av första halvlek drog även Hallbys Sammi Raad på sig sin andra varning och blev utvisad. Det cementerade VIF:s grepp om matchen ytterligare.

Många var nog beredda på en riktig överkörning från VIF:s sida, men laget nöjde sig med att fastställa slutresultatet till 4–0.

– Det målet var mest tur. Vladimir Radak kom först på bollen efter hörnan och nickade så att jag mer eller mindre fick bollen på mig, sa Erik Ståhlgren om sitt tredje mål.

– Mina två första mål var bättre. De kom till på ett liknande vis. Jag fick bra djupledsbollar att löpa mig fri på och hade god tid på mig att sikta in mig. Det var skönt, sa Erik Ståhlgren efter sin första och även sista seriematch för säsongen med VIF.

– Det känns lite trist att behöva lämna nu när jag väntat så länge på att få spela en riktig match med VIF. Det är ett kanongäng och att få spela på topp med en så duktig spelare som "Thure" har varit riktigt kul. Nu ska jag flytta upp till Stockholm där tjejen och jag har fått jobb. Eventuellt ska jag lira lite i en klubb i division fem där uppe.

– Vi kommer att sakna Erik. Både han och Rickard Thuresson var riktigt bra idag. Likaså Anton Brorsson på vänster yttermittfält var bra. Visst kunde vi ha vunnit större, men det är synd att klaga när vi vinner med 4–0 i min första match som tränare dessutom, sa Patrik Gunnarsson.

Både Jesper Lätt och Rickard Thuresson klev av med känningar, men ska kunna vara tillbaka när serien startar om i augusti.

Rickard Thuresson visade vägen med säsongens första mål för VIF.
Rickard Thuresson visade vägen med säsongens första mål för VIF.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!