Sara Stridh matchvinnare med hattrick i comebacken

Hon lade fotbollsskorna på hyllan för 13 år sedan. På måndagskvällen åkte de fram igen. Sara Stridh visade direkt att målsinnet sitter kvar med tre mål i första halvlek för Frödinge hemma mot Västervik B i 3–2-segern. "Det var riktigt kul att få känna känslan av att göra mål och vinna igen", sa hon.

Sara Stridh gjorde comeback i Frödinge på måndagskvällen. För 15 år sedan spelade hon med Linköpings FC.

Sara Stridh gjorde comeback i Frödinge på måndagskvällen. För 15 år sedan spelade hon med Linköpings FC.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-28 21:16

Sara Stridh slog igenom som skyttedrottning i den lokala fotbollen för 20-talet år sedan. Då spelade hon för Södra Vi och värvades sedan till Vimmerby IF. Där spelade hon bland annat tillsammans med Kosovare Asllani innan den blivande landslagskaptenen flyttade vidare till Linköpings FC i Damallsvenskan. Stridh flyttade också till Linköping så småningom.

undefined
Sara Stridh spelade tillsammans med Kosovare Asllani i Vimmerby IF för 18 år sedan.

– Jag spelade mest för LFC:s farmarlag Kenty i division ett, men fick sitta på bänken i LFC några gånger och göra några inhopp. 2010 flyttade jag hemåt igen och gjorde en säsong i VIF, men sedan dess har jag inte spelat.

Hur kommer det sig att det blev comeback för Frödinge då?

– Sandra Edlund är ledare i laget och jag känner henne sedan vi spelade i Södra Vi som unga. I somras var jag med och mötte Frödinge med ett lag med andra tjejer som inte spelar fotboll längre. När FBSK var kort om folk så kom frågan om jag ville hoppa in. Jag tackade nej först, men ångrade mig när min kompis Terese Anemyr var med i Frödinges förra match. Hon tyckte det var så roligt och lyckades övertyga mig.

Stridh tränade med laget i torsdags och var redo för match på måndagen.

– Jag fick låna ett par skor av Cornelia Lindgren och de funkade ganska bra kan man väl säga.

Minst sagt ja.

Stridh behövde bara fyra minuter på sig för att ge FBSK ledningen med Västervik B. I 32:a minuten gjorde hon 2–0 och i 41:a minuten fullbordade hon sitt hattrick fram till 3–0.

– Det gick riktigt bra i första halvlek. De flesta målen såg ut som förr i världen. Jag löpte mig fri och petade in bollen. Det var riktigt roligt att vara ute på planen igen.

I andra halvlek stumnade såväl Stridh som Frödinge. Västervik reducerade två gånger om och hade en halvtimme på sig att hitta kvitteringen. Så blev det inte.

– Jag var ganska stel i kroppen efter paus och Västervik tog över spelet så jag fick inte mycket uträttat i andra. Det var skönt att det gick vägen och att vi vann.

Gav det mersmak?

– Absolut. Jag vill gärna göra några fler matcher, men det gäller att det passar in med familjen och att jag hinner träna lite också.

FBSK:s tränare Daniel Wessman var nöjd med segern.

– Vi hade en halvlek var, men lyckades hålla undan. Sara Stridh och Terese Anemyr får plus för sina insatser. Sedan gjorde även Jannike Milton comeback.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!