Hultsfred fick snabb revansch och vann derbyt

Hultsfred vann en rafflande derbykamp hemma mot Hjältevad/Mariannelund med 4–3. Tack vare det tog de även över serieledningen.

Malin Rydén gjorde två av målen för HFK i derbyt mot HM IS.

Malin Rydén gjorde två av målen för HFK i derbyt mot HM IS.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-06-10 15:21

Efter den tunga förlusten hemma mot Vimmerby B med 6–2 i omgången innan studsade HFK tillbaka snabbt och lyckades vinna derbyt mot HM IS.

Gästerna startade dock matchen bäst och tog ledningen tidigt i matchen. Emma Sjökvist gjorde målet, redan i sjätte minuten.

– Vi var inte riktigt vakna den första kvarten. Sedan jobbade vi oss in i matchen och fick lite bättre tryck, sa HFK-tränaren Mattias Engqvist.

Hultsfred kvitterade till 1-1 efter en dryg halvtimmes spel, genom Pauline Schmidt på straff. Direkt efter pausen nätade Malin Rydén och gav laget ledningen. I 51:a minuten slog Malin Rydén till åter igen, och gjorde 3-1.

– Vi hade ett bra snack i halvtid och fick övertaget direkt i andra. Efter målen slappnade vi av för tidigt och började slarva och det straffade sig.

Det ledde till att HM IS kunde göra två mål inom loppet av fem minuter. Emma Sjökvist stod bakom båda och fullbordade därmed sit hat trick.

I 72:a minuten avgjorde Matilda Hemmingsson matchen och fastställde slutresultatet till 4-3.

– Det var skönt att vi fick in det målet. Mot slutet höll vi uppe spelet väl. HM IS hade ett par farliga kontringar, men vi lyckades hålla undan, sa Engqvist som hyllade hela laget för insatsen.

– Det var viktigt för oss att få med oss tre poäng inför fortsättningen. Nu är vi med i toppen på allvar igen och får inrikta oss på två hemmamatcher till mot Fredriksdal och Tranås innan sommaruppehållet.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!