Tränarklart i Hultsfreds FK: "Vi är nöjda"

De flesta trodde att Janne Olsson skulle leda Hultsfreds herrlag även 2020. Så blev det inte. Det blir en annan rutinerad herre som tar över istället. Krister Borg gör comeback som huvudtränare i A-laget, tillsammans med Alexander Sundqvist.

Hultsfreds FK har klart med herrtränare för 2020.

Hultsfreds FK har klart med herrtränare för 2020.

Foto: Roelof Stroetinga

Fotboll2019-11-04 21:23

–  När Janne (Olsson) tackade nej, så var Krister Borg prioritet ett för oss. Det känns jättebra att han är tillbaka. Vi är mycket nöjda, säger David Tegberger, sammankallande i herrutskotttet i HFK. 

Borg har sedan tidigare ett långt förflutet som framgångsrik tränare i A-laget i klubben. 

–  Det gick ju väldigt bra för några år sedan när han hade ansvaret. Sedan gick han ner ett steg och har de senaste åren varit ansvarig för juniorlaget och de äldre pojklagen. Det har han gjort kanonbra, tillsammans med Pelle Lindqvist och Anders Tuvesson, fortsätter Tegberger. 

Den gångna säsongen för A--laget gick mindre bra som ni kanske vet. HFK åkte ur division fyra och får nästa säsong börja om i femman. 

–  Vi ser det som en nystart. Vi har fantastiskt många duktiga ungdomar på väg in. Det känns verkligen spännande. Flera av dem har också redan varit med och testat på i A-laget. 

Tegberger nämner bland annat talangen Selatin Shahini. Men honom får HFK bara ha kvar fram till sommaren. 

–  Ja, så blir det. Han kommer att spela med Jönköping Södra efter att han slutar skolan. 

Vad får ni med Krister Borg som tränaren?

– Han är en bra kille, duktig på att få med sig gruppen. Han skapar bra lagkänsla. Krille är också väldigt erfaren och är en skicklig tränare. 

Har det hänt något i spelartruppen?

–  Inte vad vi vet om nu. Men snart börjar ju frimånaden och då får vi förhålla oss till vad som händer där. Det kan man aldrig veta. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!