Tränarjakten fortsätter: "Jobbar på ett par namn"

Den goda nyheten. Speltruppen ser starkare ut till kommande säsong. Den dåliga. HM IS har inte gjort klart med någon huvudtränare än.

Erik Stejdahl och Jonatan Green förstärker HM IS inför kommande säsong. Klubbens ordförande Roger Olofsson hoppas att på att säkra en ny huvudtränare inom kort.

Erik Stejdahl och Jonatan Green förstärker HM IS inför kommande säsong. Klubbens ordförande Roger Olofsson hoppas att på att säkra en ny huvudtränare inom kort.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2022-01-05 12:00

Säsongen som gick noterade HM IS en stabil sjätteplats i den nordöstra fotbollsfemman. Klubben har klarat Silly Season väl och kan hoppas på ett ännu bättre 2022.

– Truppen ser klart starkare ut. Det är inga spelare som har sagt att de ska lämna. Möjligen kan ett par bli aktuella för en flytt framåt hösten för studier i så fall. Som nyförvärv kan vi räkna in Jonatan Green och dessutom Erik Stejdahl. Han spelade ytterst sporadiskt ifjol, men har sagt att han ska satsa mer i år. Utöver det får vi tillbaka ett par yngre förmågor som inte var med ifjol, men är sugna på att köra igen, säger HM IS ordförande Roger Olofsson.

Totalt innehåller truppen drygt 20 spelare.

– Helst skulle vi vilja ha runt 25 för att även kunna ha ett U-lag i seriespel, men liksom ifjol blir det nog att vi står över det.

En viktig detalj återstår för klubben innan försäsongen drar igång. Att hitta en nya huvudtränare som ska efterträda Karlo Goranci.

– Vi har varit i kontakt med ett par namn som vi ska återknyta med efter helgerna. Förhoppningsvis får vi napp på någon av dem.

Har det blivit svårare att rekrytera spelare och ledare på senare år?

– Lite så känns det. Å andra sidan har vi alltid haft det svårt värva spelare från orter i närområdet. Mariannelund är ett tufft läge geografiskt. I och med att vi tränar försäsong på konstgräset i Eksjö är det svårt locka spelare från Vimmerby och Hultsfred. Vi inriktar oss på att fostra egna produkter i första hand.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!