RIF-trÀnaren imponerades av VIF: "Kan bli starka"

Pigg start frĂ„n Rimforsa, sen visade sig divisions-skillnaden mellan lagen. SĂ„ kanske man enkelt kan summera trĂ€ningsmatchen mellan Vimmerby IF och Rimforsa IF. "Det sitter inte riktigt Ă€n", sĂ€ger Fredrik Falkevall, trĂ€nare i VIF efter 3–0-segern.

Rimförsa mötte VIF i en trÀningsmatch.

Rimförsa mötte VIF i en trÀningsmatch.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2024-02-10 19:39

I framförallt andra halvlek var VIF farliga framĂ„t vĂ€ldigt ofta och de fick in tre bollar som ett resultat av det. Ahmed Tarabeih gjorde första, Haris Dreco skruvade in en hörna dĂ€refter och Rickard Thuresson satte spiken i kistan genom en straffspark. 

– Första halvlek börjar vi sömnigt och sen Ă€r det en stor skillnad i andra. Vi har bĂ€ttre presspel, fart i löpningar och allting. Vi hade en hel del chanser till. Det var vissa grejer som satt och andra inte, men det Ă€r inte konstigt, sĂ€ger Fredrik Falkevall som gjorde sin första match som VIF-trĂ€nare.

– Vi har nĂ„gra grejer att jobba med framöver. Presspel, hur vi spelar upp och kommer till avslut. Vi har pĂ„börjat arbetet men det sitter inte riktigt Ă€n. Jag Ă€r inte missnöjd, men det var inte perfekt. En okej förstamatch. 

Ett orosmoln för VIF Àr dock hur det gick med Oskar Stejdahl. I den första halvleken uppstod en tuff smÀll mellan mittfÀltaren och Rimforsas dito Linus Gustavsson dÀr bÄda vred sig i smÀrtor efterÄt och skadade fötterna. Dock spelade Stejdahl vidare, ett tag.

– SmĂ€llen gav kĂ€nna direkt i andra halvlek och han behövde byta, det var en ganska rejĂ€l satsning, sĂ€ger Falkevall.

undefined
Oskar Stejdahl skadade sig under matchen.

Gustavsson fick ge sig direkt. Med lindad fot begav han sig till sjukhus.

– VĂ€ldigt trĂ„kigt om det var allvarligt. Vi fĂ„r hoppas att kylan och den tuffa smĂ€llen gjorde att det kĂ€ndes jobbigare Ă€n vad det egentligen Ă€r, sĂ€ger RIF-trĂ€naren Mats Andersson.

Och hur Andersson sÄg pÄ sitt lags prestation? SÄhÀr:

– Vi Ă€r stundtals bra nĂ€r vi Ă€r aktiva och tror pĂ„ spelet. NĂ€r vi inte gör det Ă€r det för dĂ„ligt. Vi Ă€r inte vana vid sĂ„nt hĂ€r motstĂ„nd. Jag tror VIF kan bli starka i division 3. Vi behöver spela fler matcher som denna för att komma upp i nivĂ„, sĂ€ger han och tillĂ€gger: 

– Det gĂ€ller att vara aktiv hela tiden, att inte vara bekvĂ€m. Den förstĂ„elsen kanske inte riktigt finns Ă€n. Första tjugo minuterna Ă€r bra men sen tappar vi det och VIF har mycket boll, Ă€ven om vi stundtals jobbar rĂ€tt. Vi har ett par bra lĂ€gen ocksĂ„ men stressar i avsluten. Det saknas en del slutprodukt, men vi Ă€r bara i februari.

undefined
VIF efter ett av mÄlen.

RIF-trÀnaren tyckte Hugo Johansson gjorde en kanonmatch, beröm tilldelas Àven mÄlvakten Isak Arvidsson-NÀgga och Sam Lenneman Söderberg.

Fredrik Falkevall tyckte alla i VIF-laget gjorde det ganska bra.

Fredrik Falkevall gjorde matchdebut som VIF-trÀnare.
Fredrik Falkevall gjorde matchdebut som VIF-trÀnare.
SĂ„ jobbar vi med nyheter  LĂ€s mer hĂ€r!