Tränaren: "Vet att det är som att svära i kyrkan"

Gullringen får ihop ett damlag till seriespel i år också. Tränaren Mats Söderkvist efterlyser dock ett samarbete på sikt. "Jag tror att ett samarbete med Vimmerby IF skulle behövas i framtiden. Även om jag vet att det är som att svära i kyrkan", säger han.

Louise Andersson har lämnat Gullringen och gått tillbaka till Frödinge.

Louise Andersson har lämnat Gullringen och gått tillbaka till Frödinge.

Foto: Arkiv

Fotboll2022-04-24 12:00

AVSPARK 2022

Gullringen har inga egna ungdomslag att plocka spelare ifrån. De är istället beroende av att spelare från andra klubbar söker sig till dem. Förra året fick de förstärkning av tre spelare när Frödinge drog sig ur seriespelet. Inför den här säsongen är effekten den omvända.

– De tre spelarna från Frödinge har återvänt dit precis som det var sagt på förhand. Dessvärre har vi tappat ytterligare tre av våra spelare till Frödinge, säger Söderkvist som gärna skulle se en annan lösning på sikt för att trygga verksamheten i Gullringen.

– Jag hade gärna sett att Gullringen hade någon form av samarbetsavtal med Vimmerby IF. Som det är nu har VIF sitt C-lag i vår serie. Enligt min syn hade det gynnat fotbollen i trakten om de spelat hos oss istället.  

På försäsongen har Gullringen hållit igång med två pass i veckan. Ett utomhus på konstgräset på Ceos och ett i idrottshallen i Södra Vi.

– Vi har ett 20-tal spelare i truppen och brukar vara mellan 12 och 15 spelare på träning. Det är bara att hoppas att alla får vara hela och friska under säsongen och att matcherna inte krockar för mycket med andra åtaganden.

Har ni satt någon målsättning?

– Det finns inga högre ambitioner när det gäller resultat. Det viktigaste är att vi fortsätter att utvecklas som spelare och tar steg i rätt riktning. 

Förra säsongen tog Gullringen fem poäng i serien jämfört med tre säsongen innan.

– Det kan vi delvis tacka spelarna som kom in från Frödinge för. Deras nivå på träning och match smittade snabbt av sig på hela laget. Det gav en grundtrygghet i spelet och gjorde att vi inte åkte på de där riktigt stora förlusterna. 

Hur dagsformen är för laget är ytterst oklart. Seriepremiären hemma mot Hultsfred B på måndag 25:e april blir nämligen lagets första match för i år.

– Jag är faktiskt lite anti när det gäller träningsmatcher om man inte möter rätt motstånd. Det är inte så givande att möta samma lag som vi har i serien. Nu får vi spela på måndag och testa hur vi ligger till.

Gullringens GoIF

Nyförvärv: Madelene Borg, Johanna Kindstrand och Terese Nilsson.

Förluster: Sandra Edlund, Louise Andersson, Nettan Lind, Erika Andersson, Matilda Jacobsson och Denise Stolpe till Frödinge.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!