VIF jagar tredjeplatsen – PG: "Har pratat lite löst"

Åt seriesegern finns inte längre något kvar att göra. Den är körd. Nu vill Vimmerbys herrar avsluta snyggt. "Vi vill bli trea i serien", säger tränaren Patrik Gunnarsson, som inte riktigt vet hur det blir för hans del nästa säsong.

Vimmerby IF och tränaren Patrik Gunnarsson siktar på att nå tredjeplatsen i serien.

Vimmerby IF och tränaren Patrik Gunnarsson siktar på att nå tredjeplatsen i serien.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-09-24 20:30

Höreda, IFK Tuna och Tranås. 

Sen är säsongen över för Vimmerby IF. Ett Vimmerby som vill ta tredjeplatsen i serien. 

– Vi vill göra en bra avslutning och försöka hålla ihop det på ett bra sätt på slutet. Visst, vi har kanske inte så mycket att spela för, men vi vill nå så högt upp i tabellen som möjligt ändå, säger Patrik Gunnarsson. 

Vet du hur det blir för din del nästa säsong?

– Det är inget bestämt än. Vi har pratat lite löst och det är klart att klubben vill ha ledarbiten klar så tidigt som möjligt. Det är de tiderna nu. 

Dina intryck av säsongen?

– Det har varit roligt och väldigt lärorikt för min del. Resultatmässigt vill man alltid mer. Hade vi fått en "tå" med oss i någon av de här matcherna vi förlorat så hade vi fortfarande haft häng. Men det är historia nu. 

En ny skrivs på lördag, borta mot Höreda. 

– Jag har aldrig varit i Höreda och det blir en ny bekantskap för mig fotbollsmässigt. 

Utöver de långtidsskadade spelarna Ludwig Strömbom, Jacob Karlsson och Anton Brorsson kommer inte heller Haris Dreco (avstängd), Mojeb Abdul Majed (studier) eller Ali Mohammed Mostafa (studier) att medverka. 

Det öppnar upp för flera yngre förmågor.

– Vi har en intressant trupp och unga killar som Pontus Kägo Bragsjö, Christoffer Borsiö och Aziz Abdul Mojeb kommer starta på bänken. Sen får vi se vad det blir för speltid. Det beror på matchutvecklingen.

Truppen: Belmin Hrustic - Elias Hallingfors, Anton Ljungberg, Knut Gunnarsson, Jesper Lätt - Alex Karlsson, Johan Carlsson, Oliver Johansson, Vladimir Radak - Rickard Thuresson, Joakim Storm. Bänk: Gustaf Johansson, Pontus Kägo Bragsjö, Christoffer Borsiö, Aziz Abdul Mojeb, William Stejdahl. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!