Tränaren: "Känns mycket tryggare"

Gullringens damlag har tagit ett stort kliv framåt inför årets säsong. ”Det känns mycket tryggare i år än i fjol”, säger tränaren Mikael Eklund.

Gullringens damlag gör sin andra säsong i division fyra.

Gullringens damlag gör sin andra säsong i division fyra.

Foto: Privat

Fotboll2019-04-23 09:30

Inför förra säsongen hade Gullringen inte haft ett damlag i egen regi sedan säsongen 2011. Nu har det nystartade laget fått ett år på sig att mogna.

– Vi har en större trygghet i kunnande och positionering. Så det känns bättre, säger tränaren Mikael Eklund.

En stor skillnad jämfört med i fjol är att det har strömmat till fler spelare.

– Vi har mer folk att välja på. I truppen är vi 21–22 stycken. Förhoppningsvis kommer vi att vara 16 spelare till premiären.

I seriepremiären väntar Krokstorps IF på bortaplan, ett lag som är nystartat för i år. I Gullringens serie har också Södra Vi gjort entré.

– Det blir derby mot Södra Vi, så det blir jättebra. Vi har heller inga långresor i övrigt, det är Rosenfors och Tjust som är längst ifrån, säger Mikael Eklund.

Vad lärde ni er under förra säsongen?

– Det var många som var rena nybörjare. Framför allt har helheten blivit bättre och vi har fått mer kontinuitet i träning och sånt också. Annars har vi fortfarande mycket att lära. Vi får ta det steg för steg. Tjejerna har börjat förstå lite mer vad det handlar om.

Vad är er målsättning?

– Vi ska bli ett stabilare lag i år och bli tryggare i det vi gör. Tabellplacering får vi väl ta i andra hand. Målsättningen är att vi ska kunna vara med mer och hugga om poängen och spela jämnt med en del lag.

Gullringens GoIF

Serie: Division fyra Vimmerby dam.

Truppen: Erika Andersson, Tuva Backstad, Ida Bergvall, Isabella Bexell, Aleksandra Bogdanovic, Daniella Eklund, Alicia Eriksson, Julia Fridell, Mathilda Jakobsson, Emelie Johansson, Elin Linder, Alliesa Mohammad Fayaz, Eva Nijdam, Merel Nijdam, Tilda Olivesjö, Martina Sandberg, Ebba Sandh, Stina Sandh, Denise Stolpe, Olivia Södrup, Emina Tihic.

Ledare: Mikael Eklund (tränare), Clary Widerström (tränare), Bjarne Lynbech, Moa Eriksson och Emilie Johansson.

Målsättning: Att bli ett stabilare lag.

Placering i fjol: 9:a med 3 poäng.

Premiär: Krokstorps IF borta 23 april.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!