Tränaren hoppar av nykomlingen

Med en månad kvar till planerad seriestart väljer tränaren Rolf Landin att lämna uppdraget för Tjust IF.

Rolf Landin slutar.

Rolf Landin slutar.

Foto: Rikard Nilsson

Fotboll2020-03-18 15:28

Rolf Landin har tränat damlaget i Tjust IF de tre senaste säsongerna och i höstas blev det serieseger i division 3. Den här säsongen kommer de bland annat möta Vimmerby IF i division två.

Men det blir utan Landin.

– Det finns några spelare som har svårt att acceptera mitt sätt hur jag bedriver träningar och matcher. Det har varit för mycket diskussioner på träningarna istället för träning.

– Jag viker inte en tum från mitt tankesätt hur träning ska bedrivas samt hur vi ska spela. Därför ser jag ingen annan utväg än att avgå. Jag gör detta för klubbens bästa. Det finns inga hard feelings mot klubben eller styrelsen från min sida.

Tjust IF:s ordförande Mikaela Danielsson säger följande om Rolf Landins avhopp:

– Det är självklart jättetråkigt som alla förstår. Vi förstår och accepterar hans beslut. Han har funderat och tänkte ett bra tag innan han tog beslutet. Det är inget förhastat beslut som han har tagit, utan det är väl genomtänkt.

– Jag vet att det har förekommit diskussioner med de aktuella spelarna, men jag har inte varit med på alla träningarna.

Hur går ni vidare nu?

– Vi får börja med att ta en diskussion med vår assisterande tränare Joakim Krüger och se hur han ställer sig till en fortsättning eller inte. Vi behöver titta på en tränare till, men det är inget klart i dagsläget, svarar Mikaela.

Tjusts ordförande berättar att föreningen anser att Rolf Landin har gjort ett mycket bra jobb i föreningen under hans tre år.

– Vi skiljs om vänner, säger Mikaela Danielsson.

Assisterande tränaren Joakim Krüger tar nu över huvudansvaret.

Karta: Tjustvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!