Tränaren kritisk trots viktig seger

Tre oerhört viktiga poäng blev det. Men tränaren Sebastian Svensson var kritisk efter att Hultsfred vänt och vunnit med 4–3 hemma mot Höreda. "Vi gör en väldigt dålig match, men det är vinsten som räknas", sa han.

Hultsfreds tränare Sebasthian Svensson.

Hultsfreds tränare Sebasthian Svensson.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2023-09-10 18:17

Hultsfred hade möjligheten att göra ett rejält ryck från bottenstriden när de tog emot tabelljumbon Höreda på Knektavallen på söndagen. HFK tog planenligt ledningen efter åtta minuter då Diego Urrutia höll sig framme. Gästerna kvitterade drygt tio minuter senare, men Charlie Olsson återställde ordningen med sitt 2–1-mål.

Gästerna svarade sedan blixtsnabbt med 2–2 som även var ställningen i halvtid.

– Vi släpper in väldigt onödiga mål genom att skänka bort målchanser från ingenstans. 

Knappa kvarten in i andra halvlek blev läget ännu värre för HFK. Höreda gjorde då 3–2.

– Det kom också från ingenstans. Visst blev det lite oroligt i det läget, men vi repade oss ändå snabbt.

HFK lyckades också vända ganska behändigt. Emil Tapper kvitterade 20 minuter från slutet och Yassin Jalil Kader avgjorde fem minuter senare.

– Vi får ta med oss tre poäng och konstatera att det ser betydligt bättre ut tabellmässigt nu. Det är fyra matcher kvar och vi måste höja oss rejält, för sådana här prestationer duger inte mot bättre lag.

Vad är det som inte stämmer?

– Det är svårt att sätta fingret på, men det bottnar i att uppslutningen på träningarna har varit klen på sistone och då presterar vi inte på match heller, sa Svensson som lyfte fram en spelare.

– Sebastian Strömbom gjorde ett jättejobb på mitten. Som alltid.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!
 
 
 
 
 
 
Läs mer om