Tränaren fick ta ton i paus – då föll allt på plats: "Mycket bra"

Två seriematcher. Två segrar. Snacka om drömstart för detta unga och nederlagstippade Hultsfreds FK. Mot rutinerade Ariel vände de underläge till vinst. "Det var inte bra i första, men i andra halvlek är det riktigt bra, säger tränaren Anders Larsson efter 3–1.

Yassin Jalil Kader och HFK har fått en pangstart i seriespelet. Två raka vinster och Yassin har gjort mål i båda kamperna.

Yassin Jalil Kader och HFK har fått en pangstart i seriespelet. Två raka vinster och Yassin har gjort mål i båda kamperna.

Foto: Jens Lidesjö

Fotboll2024-04-26 10:31

Tjust förra helgen.

Och nu Ariel. Båda lagen har kammat noll mot HFK. Överraskande för många, men inte för nye tränaren.

– Nja, när vi spelar som vi ska så är vi ganska bra, menar Anders Larsson. 

Men bra var det ändå inte första 45 mot Kristdalalaget. 

– Det var jättedåligt och jag fick faktiskt ta ton i halvtid. Vi gjorde absolut inte vad vi bestämt innan matchen.

Vad var det?

– Att vi skulle synka vår press och spela med få tillslag. 

I andra halvlek var det andra bullar. Då fungerade det mesta. 

– Ja, då var det mycket bättre och när vi gör som vi sagt så brukar det ge resultat. Vi springer som fasen och sätter den höga pressen. 

Efter 1–1 i paus (HFK-mål av Rigon Thaqi) klev Yassin Jalil Kader in i handlingen på allvar på Knektavallen. Han fixade både 2–1 och 3–1, där ett av målen får beskrivas som ett riktigt drömmål. 

Larsson:

– Det var jäkligt snyggt faktiskt. Och det gick till precis så som vi tränat på, där vi kommer ner djupt i straffområdet och lägger snett inåt bakåt. Bjordi (Bardhoshi) hittade in till Yassin och han klippte till på volley med vänstern. 

Två raka i seriestarten, hur viktigt är det att få den starten för den här unga truppen?

– Det är klart att det är jätteskönt att vinna matcher, sen tror jag inte att killarna tänker på vilka de möter. Det viktigaste är att vi fortsätter att göra det här tillsammans som ett lag.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!