PLATS 6-10: Här är traktens finaste arenor

Det vimlar av idylliska fotbollsplaner i vår trakt. Sporten har gett sig i kast med att ranka de 20 vi valt ut i vårt område. Vi inledde vår serie förra veckan med plats 11–20 – och nu är det dags för plats 6–10!

Sporten listar traktens finaste arenor. Här ser ni Ekensved i Vena, som finns med på vår lista när vi rankar plats 6–10!

Sporten listar traktens finaste arenor. Här ser ni Ekensved i Vena, som finns med på vår lista när vi rankar plats 6–10!

Foto: Haris Dreco

Fotboll2021-05-28 18:55

Längtan efter att få spela, titta och njuta av den lokala fotbollen är nästan outhärdlig för många. Inte minst nu när vi kan lägga den långa vintern helt och fullt till handlingarna, när fåglarna kvittrar och när grönskan slagit ut i full blom. Fotbollsplanerna börjar också se riktigt fina ut på sina håll. Vi på Sporten vet. Vi har varit runt på många anläggningar i trakten och bedömt var och en. Utifrån det har vi satt ett betyg på vad vi tycker.

Det finns förstås lika mycket tycke och smak som det finns fotbollsspelare. Oftast står självklart den "egna" arenan högt i kurs. 

Förra veckan kunde ni läsa om arenorna som inte tog plats bland topp 10.

Den här gången ska vi ranka plats 6–10!

10) DALAVALLEN, DJURSDALA SK

Kommentar: Det finns mycket som är charmigt med den klassiska fotbollsplanen i Djursdala. Staketet som går längs ena kortsidan, kullen som går upp över långsidan och de rymliga, rödblåa båsen närmast omklädningsrummet. Tyvärr har man tagit bort en del skog, vilket inte gör Dalavallen lika mysig som den en gång var. Gräskvalitén håller inte alltid högsta klass och planen kan vara ganska hård emellanåt.

undefined
Dalavallen i Djursdala tog sig in på topp 10.

9) ROSENFORS IP, ROSENFORS IK

Kommentar: En mysig plats att spela fotboll på. Det ska också sägas att det är den enda planen i vår trakt där enbart tjejer och damer spelar. Rosenfors IP ligger på en bra plats i samhället och har en mycket fin inramning, med bland annat klubbstugan och omklädningsrummen precis intill. Saknar dock en ordentlig läktare och ett par andra detaljer för att ta en högre placering.

undefined
Mysiga Rosenfors IP, där Rosenfors IK håller till.

8) BRUKSVALLEN, STOREBRO IF

Kommentar: Padelbana, multiarena och utegym intill fotbollsplanen. Hade vi bedömt det hade Bruksvallen nosat på förstaplatsen. Nu får vi lägga det åt sidan. Spelytan är stor och gräset är oftast väldigt fint. Det som drar ned betyget är att det är lite för öppet, med stora gräsytor bakom kullen, vilket gör att man inte riktigt lyckas rama in planen. Vägen som går bakom ena långsidan är också ett litet minus för en överlag väldigt bra arena.

undefined
Bruksvallen i Storebro.

7) EKENSVED, SK LOJAL

Kommentar: Båsen håller inte klassen, entrén kan piffas upp en del och sittplatserna är inte de bästa. Men utöver det är Ekensved en oerhört fin och trevlig plats. Ligger lite nedsänkt bland träden och har en lång backe som leder ned mot omklädningsrummen och planen. När gräset är som bäst är det verkligen en fröjd att spela här. Ett extra plus är att hembygdsparken i Vena skymtar i bakgrunden. Finns dock mycket att förbättra, som vi nämnde i början.

undefined
Sporten listar traktens finaste arenor. Här ser ni Ekensved i Vena, som finns med på vår lista när vi rankar plats 6–10!

6) ULFVESKOG, SÖDRA VI IF

Kommentar: Södra Vi IF:s fina Ulfveskog var inte långt ifrån att ta sig in på topp fem. Nu blev det en sjätteplats – och det är ett gott betyg det också. En mycket fin plan som har en hel del detaljer som lyfter upplevelsen. Den naturliga kullen ramar in planen perfekt tillsammans med läktaren på den motsatta sidan. Klubbstugan har sin plats och ger också en extra "mysfaktor". Löparbanorna runt om planen var ett störningsmoment förut, men efter uppfräschningen är det snarare som så att de lyser upp allt. Den bruna färgen på omklädningsrummen och på läktaren drar ned betyget en aning.

undefined
Ulfveskog i Södra Vi var nära att ta sig in på topp 5, men landade till slut på plats 6.

Sådär. Det var vår ranking, plats 6–10! Snart får ni ta del av vår bedömning när det gäller plats 15. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!