Tottenham tog ny seger – går upp i serieledning

Tottenham var illa ute mot Luton. Men trots en man kort hela den andra halvleken kunde "Spurs" vinna med 1–0. Även stadsrivalen Chelsea vann, 4–1 mot Burnley.

Tottenham toppar Premier League.

Fotboll2023-10-07 15:34

Nykomlingarna Luton fick sig en hektiskt inledning i Premier League-mötet mot Tottenham under lördagsförmiddagen.

"Spurs", som inte förlorat någon av säsongens inledande matcher, greppade tag om matchen tidigt och hade sin första målchans redan i den tredje matchminuten.

Trots övertaget var det Luton som var först med att få in bollen i målburen, men efter VAR-granskning dömdes målet bort.

Med sekunder kvar till halvtidsvila åkte Tottenham på ett rejält bakslag när Yves Bissouma tilldelades sitt andra gula kort för matchen och visades ut för filmning.

Trots en man mindre kunde Tottenham ta ledningen i början av andra halvleken när Micky Van de Ven satte dit bollen i mål.

Matchen slutade 1–0 till Tottenham, som i och med segern går upp i serieledning.

Senare under lördagseftermiddagen tog Chelsea andra raka segern när Burnley besegrades med 4–1.

Fakta: Lördagens resultat i Premier League

Burnley–Chelsea, 1–4

Fulham–Sheffield United, 3–1

Luton–Tottenham, 0–1

Manchester United–Brentford, 2–1

Everton–Bournemouth, 3–0