Finalrysare att vänta mellan två VIF-lag

Snacka om succé. Vimmerby IF hade två lag framme i semifinal i P14. Båda vann, på straffar. "Det känns så bra, helt fantastiskt", säger Ville Abenius, kapten i VIF 2. Nu väntar alltså ett annat VIF-lag i finalen i eftermiddag.

 Galen glädje. Här har precis Vimmerbys lag 2 fixat straffsegern mot Södermöre och blivit klara för final.

Galen glädje. Här har precis Vimmerbys lag 2 fixat straffsegern mot Södermöre och blivit klara för final.

Foto: Torbjörn Allvin

Fotboll2022-07-30 13:40

I går åkte VIF lag 1 ut på straffar, mot Södermöre. Idag tog Vimmerbys lag 2 revansch – på straffar. Efter att de varit snäppet vassare rent spelmässigt, så fick de inte hål på Södermöres målvakt, förutom en gång. Då nickade just Ville Abenius in 1–0. Detta sedan han precis innan nickat i ribban två gånger.

– Ja, det var lite jobbigt och det kändes faktiskt som bollen var inne en gång, men det gör ju ingenting nu, sa han och skrattade, omgiven av segerrusiga lagkamrater. 

En av dem var Esrom Habtom, som är ny i laget och som normalt sett är målvakt. Nu är han anfallare och mycket duktig. 

– Det var nervöst och vi ville bara göra mål, mål, mål. Nu efteråt är det jätteskönt. 

Efter 1–1 vid full tid gick matchen till straffsparksläggning, där Södermöre tog ett tidigt grepp. Men det var temporärt. VIF visade styrka och satte fyra av fem straffar. När så Södermöre bommade sin sista, ja... då var det klart. Vimmerbyspelarna rusade mot sin målvakt Maxi Vergara Holmström och omfamnade honom.

Tränaren Peter Åhlander sa så här:

– Grabbarna har gjort det så bra. Jag är sjukt stolt över alla våra tre lag. Nu ska vi ta det lugnt, käka och ladda inför finalen. 

En final där det ett år äldre VIF-laget, lag 2, får anses som knappa favoriter. 

– Ja, så är det kanske, men det kommer nog bli jämnt, sa Ville Abenius. 

Straffavgörande blev det även i den andra semin. Även här var Vimmerbylaget bäst och vann med 5–4. Målvakten Calle Svensson knep Färjestadens näst sista straff och Elton Lindgren satte VIF:s sista och avgjorde semin. 

Efteråt var lyckan total.

En av ledarna, David Lindgren, sa följande:

– Det var aldrig nervöst, utan jag kände mer en stolthet. När vi gick in det här, som ett år yngre, var målet att förhoppningsvis vinna en match. Sen gick vi till A-slutspel – och nu är vi här, i final. Jag känner en stor glädje och alla killar har kämpat stenhårt för det här. De är värda den här framgången. 

Klockan 17:00 väntar final: VIF 2 mot VIF 3.

  VIF lag 3 vann också sin semfinal i P14 och är klart för final. Där väntar ett annat Vimmerbylag i eftermiddag.
VIF lag 3 vann också sin semfinal i P14 och är klart för final. Där väntar ett annat Vimmerbylag i eftermiddag.
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!