Veteranen i mål i Gullringens måstematch

På lördagen behöver Gullringen plocka tre poäng hemma mot nästjumbon Tenhult. Lyckas de väntar sedan toppkonkurrenterna Tranås och Vista. "Toppstriden har onekligen öppnat upp sig efter Vistas förlust senast", säger Gullringens spelande tränare Ola Lindblom.

Tobias Carlsson får chansen i Gullringens mål.

Tobias Carlsson får chansen i Gullringens mål.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-08-25 16:00

Nykomlingen IK Vista var obesegrade i 14 matcher, men fölll förra helgen hemma mot Aneby med 4–1. Det överraskade inte Ola Lindblom helt.

– Jag hade fått indikationer på att Vista skulle tappa lite spelare i höst som flyttat för studier. Det underlättar förstås för oss och lagen som jagar bakom, säger han.

Gullringen kommer från 4–3-seger hemma mot Hultsfred i derbyt förra helgen. Insatsen var inte helt övertygande då.

– Vi var missnöjda direkt efter slutsignalen. Med lite distans till matchen känns det bättre. I andra halvlek visade vi ändå att vi var det bättre laget. Hade vi inte släppt in 4–3 i slutminuten så hade segern känts klarare.

På lördag väntar en ny klurig match hemma mot nästjumbon Tenhult.

– Tenhult är ett lag som öser på framåt så det gäller att vi är med från början den här gången. Senast vann vi med 1–0 borta mot dem. Det blir ingen enkel match, men jag hoppas att vi löser det.

Gullringen har tagit ut i princip samma trupp som spelade mot HFK senast. Med undantag för att 46-årige Tobias Karlsson går in i mål istället för Tom Polder. Hur startelvan kommer se ut är dock oklart.

– Vi har haft flera spelare borta från träning i veckan på grund av halsont och feber. Vi får se hur många som är pigga nog för att medverka på lördagen helt enkelt.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!