Nytt topplag väntar Gullringen: "Spännande utmaning"

Fyra raka förluster. Jobbigt, deppigt? Nja, det råder en annan känsla i Gullringenlägret inför mötet mot tabelltvåan IF Haga: "Vi har en bra tro i laget och insatsen senast mot Myresjö var riktigt, riktigt bra", säger Patrik Wärnehall.

Gullringen har mött många topplag på slutet. I helgen väntar ännu ett, tabelltvåan IF Haga på bortaplan. Blir Rasmus Bexell matchvinnare?

Gullringen har mött många topplag på slutet. I helgen väntar ännu ett, tabelltvåan IF Haga på bortaplan. Blir Rasmus Bexell matchvinnare?

Foto: Arkiv

Fotboll2021-09-25 10:45

Det var länge sedan Gullringenspelarna fick segerjubla. Det är över en månad sedan, hemma mot Tenhult. Sedan dess har laget torskat mot i tur och ordning Ölmstad (1–2), Vimmerby (1–4), Malmbäck (1–5) och Myresjö (1–3).

Samtidigt har lagen underifrån i tabellen närmat sig. 

Oroväckande...?

– Nej, Vi tänker inte så. Gör vi bara det vi ska så ska vi greja det. Jag har ärligt talat inte tittat i tabellen. Och man får de poäng man förtjänar och på något sätt så brukar det jämna ut sig. Nu hade vi inte det med oss mot Myresjö förra veckan. Vi gjorde en riktigt bra match och var förtjänta av mer än vad resultatet visar. 

Gullringen är åtta i tabellen, har en hängmatch mot nästjumbon Bankeryd och alltså fyra matcher kvar att spela. Närmast på programmet väntar ett möte mot ett topplag, Jönköpingslaget IF Haga. 

– Det blir en spännande utmaning för oss och få mäta oss med serietvåan. De har förutom en oavgjord match gått rent hittills. Men vi fokuserar inte så mycket på dem utan på oss själva. 

Du var nöjd med er senaste match. Vad var bra och vad tar ni mer er därifrån?

– Det var mycket som var bra...inställningen, bolltryggheten, attityden och löpviljan. Det tar vi med oss. Kan vi prestera på samma nivå så kommer det bli bra. Det är väl i så fall effektiviteten vi vill höja. 

Wärnehall tycker att träningsveckan varit bra och att laget som är uttaget är starkt. 

– Martin (Höglind Stridell) är avstängd. "Ralle" (Rasmus Bexell) går in i startelvan. 

Laget: Tom Polder – Alexander Svartz, Ola Lindblom Ted Åström Åberg – Albin Gustafsson, Sebastian Svartz, Erik Lindblad, Jesper Wärnehall, Robin Gustafsson – Rasmus Bexell, Anton Holm. Bänk: Petter Gustafsson, Olle Eriksson, Bell Maneetup, Daniel Johansson och Anwar Ismail. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!