Toppklubbens nya tränare börjar omedelbart

Nu är det klart med nya tränare i damallsvenska Eskilstuna United. Den assisterande tränaren Fredrik Bernhardsson blir huvudtränare och förra spelaren Elena Sadiku assisterande. Och de börjar omgående.

Eskilstuna United får nya tränare, Fredrik Bernhardsson och Elena Sadiku. Arkivbild.

Eskilstuna United får nya tränare, Fredrik Bernhardsson och Elena Sadiku. Arkivbild.

Foto: Stefan Jerrevång/TT

Fotboll2021-10-04 15:54

Magnus "Munken" Karlsson, som varit både tränare och sportchef, ska bli klubbdirektör i IFK Norrköping, vilket varit klart ett tag. Men att tränarskiftet sker redan innan säsongen är färdigspelad har inte kommunicerats tidigare. Karlssons sista match med laget blev 3–1-segern över Djurgården på söndagen.

– Munken har gjort sin sista match med laget och det är vi helt överens om. Vi ville göra det här för att vara tydliga med vad som gäller inför kommande säsong så att vi kan attrahera nya spelare att komma hit men även förlänga med dem som sitter på utgående kontrakt, säger ordförande Lina Bertilsson till Eskilstuna-Kuriren.

Viktiga matcher

För den nya tränarduon blir det snabba ryck. Viktiga matcher väntar för Eskilstuna-laget som ligger trea i tabellen och därmed är på Champions League-plats. På söndag möter man fyran Kristianstad. Och avslutningen blir tuff. Efter Kif Örebro väntar möten med ettan och tvåan i serien, Rosengård respektive Häcken.

Den nya assisterande tränaren, Elena Sadiku, har spelat i laget i flera omgångar, framför allt under de framgångsrika åren 2014–16.

"Jag hade tre bra år i Eskilstuna som spelare och ser jättemycket fram emot att komma tillbaka i min nya roll och visa vem jag är som tränare. Jag vill bidra med min erfarenhet och kunskap", säger Sadiku till klubbens webbplats.

Sportråd tar över

Hon kommer senast från ett tränaruppdrag i danska Fortuna Hjørring.

Karlsson var, förutom tränare, även sportchef. Den rollen fylls tills vidare av ett sportråd.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!