Tränaren kliver av uppdraget i Djursdala

Det blir ingen fortsättning för Torbjörn Allvin som tränare i Djursdala SK. Hans arbetssituation sätter stopp för en fortsättning. "Hjärtat säger en sak, men det går inte", säger Torbjörn Allvin i ett pressmeddelande från DSK.

Djursdala vann division fem tidigare i höst. Nu står det klart att Torbjörn Allvin inte kommer att träna laget kommande säsong.

Djursdala vann division fem tidigare i höst. Nu står det klart att Torbjörn Allvin inte kommer att träna laget kommande säsong.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2021-11-04 16:29

Djursdala SK vann division 5 2021 och tog steget upp i division 4. Tränaren Torbjörn Allvin följer inte med laget upp. 

–Hjärtat säger en sak och hjärnan en annan. Som sportansvarig på Vimmerby Tidning och med tanke på den nivå som det är, så skulle jag ha hamnat i konstiga situationer. Djursdala är nu ett av de tre bästa lagen i kommunen och det är division 4 vi skriver mest om och bevakningen mellan division 4 och division 5 skiljer sig åt, säger Torbjörn Allvin. 

Att inte fortsätta som tränare för DSK har varit ett tufft beslut. 

–Jag har trivts jättebra och det har varit den bästa och roligaste säsongen någonsin. Det är fantastiska spelare och jag har haft väldigt mycket tankar fram och tillbaka. Men nu har jag landat i det här och jag har också tackat nej till den här nivån tidigare av just den anledningen, säger Allvin. 

Han tror ändå att klubben har en chans att överraska i division 4. 

–Det är ett perfekt läge. Man kommer inte ha några krav på sig och jag hoppas att alla stannar kvar. Då har man ett bra lag som kanske kan kryddas med några till. 

Simon Henriksson i DSK:s sportgrupp säger så här: 

– Vårt huvudspår var att ”Todden” och Fröberg (Johan) skulle fortsätta på det sätt som vi avslutade den gångna säsongen på. Nu blir det tyvärr inte så, men vi har förståelse för ”Toddens” skäl till att inte fortsätta. Vårt jobb med att hitta en tränarlösning inför nästa säsong går igång nu, säger han.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!