Tjust IF har klart med flera nya spelare

Tjust IF fortsätter att fylla på spelartruppen inför den kommande säsongen i division 2.

Astrid Göthberg som tidigare har spelat för Västerviks FF ska spela för Tjust IF.

Astrid Göthberg som tidigare har spelat för Västerviks FF ska spela för Tjust IF.

Foto: Ilkka Ranta

Fotboll2020-12-14 17:41

Från Åtvidabergs FF hämtas Emma Åberg och hon kan spela både mittback samt innermittfältare.

Emma har varit en ÅFF:s tongivande spelare de senaste åren och har två år i rad utsetts till årets spelare, skriver Tjust IF:s dam på sitt Instagramkonto.

Berber Hobbenschot kom till Tjust i september, men hon hann inte spela någon i division 2-match eftersom sista datumet för övergångar hade passerats. Berber som är forward kommer närmast från Nora BK där hon har spelat i division 2.

Dessutom har Hedda Ivarsson och Astrid Göthberg bestämt sig för att ta upp sina fotbollskarriärer igen, båda har tidigare spelat i division 2 med Västerviks FF.

undefined
Målvakten lämnar Tjust IF eftersom hon har flyttat till Helsingborg.

När det gäller målvaktssidan så letar Tjust efter en ersättare till Nora Massi som har flyttat till Helsingborg och har skrivit på för en klubb i trakten.

– Vi jobbar med målvaktsfrågan och vi hoppas få ett positivt svar inom de närmaste veckorna, säger Tjusttränaren Joakim Krüger.

Under en månad har Tjustsspelarna tränat individuellt på grund av gällande restriktioner för spelare födda 2004 och äldre, men de restriktionerna är nu ändrade och det innebär att spelare födda 2004 och äldre kan träna tillsammans igen.

– Vi ska träna på onsdag på konstgräset på Bökensved och vi kommer att följa Smålands Fotbollförbunds rekommendation, säger Joakim Krüger.

Småland Fotbollförbunds rekommendation är att normal träningsgrupp, 18–20 spelare, kan träna på en fullstor elvamannaplan. Vid halvplan är rekommendationen tio till tolv spelare.

Karta: Tjustvallen
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!