Tinnerholm: "Det är en form av lyxfängelse"

För några veckor sedan lämnade Anton Tinnerholm familjen för att isoleras i "MLS-bubblan". Där växer saknaden från det normala och från familjen.

Nuläget är allt annat än normalt för MLS-proffset Anton Tinnerholm.

Nuläget är allt annat än normalt för MLS-proffset Anton Tinnerholm.

Foto: ANDREAS L ERIKSSON

Fotboll2020-07-16 10:44

– Att lämna familjen var väldigt, väldigt jobbigt. Det är det alltid men speciellt när vi har en dotter på sju månader. Familjen är hemma i Sverige nu så tidsskillnaden gör det lite krångligt att ringa, säger Brokindskillen och tidigare ÅFF-backen Anton Tinnerholm. 

MLS-spelarna befinner sig på en stor semester-resort i området kring Disneyland, Florida. Ett område som visserligen är stort men som spelarna är strikt förbjudna att gå utanför. 

– Frihetskänslan och att exempelvis inte kunna göra saker nere på stan känns konstigt. Det är en form av "lyxfängelse" där vi har god mat, golfbana och så vidare, men där vi inte får gå utanför området.

– Vi bor på samma hotell som några andra lag men alla lag har sin egen våning och man får inte möta varandra förutom på matcherna, fortsätter Tinnerholm. 

Med en så konstig situation, utan den frihet som Tinnerholm beskriver, finns det också väldigt mycket mer dötid än vanligt. 

– Vi har väl spelat golf två gånger med laget och käkat på några av de restauranger som finns här. Jag tror att det är viktigt att göra något annat och försöka hitta på något. När jag är själv så blir det mycket poddar. 

MLS-säsongen hann bara spelas drygt tre omgångar innan den avbröts på grund av coronaviruset. Några månader senare kom beslutet att den skulle avgöras i sin isolerade variant och i form av ett förkortat gruppspel med avslutande slutspel. Tinnerholms lag, New York City FC, har börjat knackigt och förlorat bägge sina matcher. 

– Vi har väl inte varit så bra. Det är svårt när man inte har kunnat spela på så länge och heller inte kunnat spela några träningsmatcher. Men det är samma för alla lag. 

– Att matcherna också spelas på så konstiga tider är också ovant. Ofta spelar vi sent på kvällarna eftersom det är uppemot 35 grader varmt mitt på dagen här. 

Då både Nashville SC och FC Dallas skickats hem från gruppspelet när flera spelare drabbats av coronaviruset så kan nu de bästa grupptreorna gå vidare till det avslutande slutspelet. 

Skulle laget trots det sluta fyra i gruppen väntar hemresa, men "bubblan" tar inte slut bara för det. 

– Eftersom vi varit här i Florida, en delstat som är så drabbad av viruset måste vi vara i självkarantän i fjorton dagar när vi kommer hem till New York, avslutar Tinnerholm vars lag möter Inter Miami CF i en avgörande match nu på måndag. 

Anton Tinnerholm under en av matcherna i "MLS-bubblan".
Anton Tinnerholm under en av matcherna i "MLS-bubblan".
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!