Kul grej slutade med SM-silver: "Verkligen skillnad"

För två veckor sedan fick de före detta Vimmerbyspelarna Cornelia Lindgren och Sara Stridh en förfrågan om att delta i SM i Beach Soccer. I söndags var de med och spelade hem ett SM-silver med KFUM Linköping. "Det var en kul grej och häftigt att ta en SM-medalj", sa Cornelia Lindgren.

Cornelia Lindgren spelade Beach Soccer-SM med KFUM Linköping i helgen. I Finalen fick laget se sig besegrat av Djurgården med 19-0.

Cornelia Lindgren spelade Beach Soccer-SM med KFUM Linköping i helgen. I Finalen fick laget se sig besegrat av Djurgården med 19-0.

Foto: Bildbyrån

Fotboll2022-07-04 16:00

Beach Soccer ingick i programmet under SM-veckan i Linköping. För att få ihop till fyra deltagande lag i damklassen sattes ett lag med lokala spelare samman.

– Det var Maria Hagström (tidigare Lindström) som hörde av sig för ett par veckor sedan och undrade om jag och Sara Stridh hade lust att vara med och spela. Vi ställde upp och ingick i KFUM Linköpings lag med bland andra den tidigare LFC-spelaren Maria Karlsson och Jennifer Schill som spelat i Kisa. 

undefined
Maria Hagström från Vimmerby var lagkapten för Linköping.

Förberedelserna var dock allt annat än optimala.

– Jag hade spelat en turnering i Beach Soccer för sju år sedan. Några av de andra i laget tränade lite ihop veckan innan. Vi tog det mer som en rolig grej och gick inte in med några större förväntningar.

Med endast fyra deltagande lag spelade Linköpingslaget semifinal direkt mot Skellefteå. Det blev seger med 10–3 efter att Maria Hagström gjort fem mål, Jennifer Schill tre och Sara Stridh ett.

– Vi hade lite tur och fick en bra lottning där. Samtidigt såg vi den andra semifinal mellan Djurgården och Vetlanda innan och insåg att det skulle bli tufft i finalen mot Djurgården.

undefined
Sara Stridh var en av Vimmerbytjejerna i laget.

Finalen avgjordes i söndags på en uppbyggd arena i centrala Linköping och sändes direkt i SVT. Djurgården dominerade från start och efter 3x12 minuters spel vann de med 19–0.

– Djurgården har vunnit SM flera gånger och är rankade sexa i Europa. De tränar tillsammans kontinuerligt och har väldigt många meriterade spelare. Det syntes verkligen att de visste hur man spelar den här typen av fotboll. Det är verkligen stor skillnad mot vanlig.

Matcherna avgörs på en plan som är runt 35x28 meter i 40 centimeter djup sand. Lagen har fyra utespelare och en målvakt på planen och max fem avbytare.

– Det gäller att hålla bollen i luften mycket då den inte rullar i sanden. Det är jättesvårt att ställa om och hitta tänket i spelet. Sedan är det väldigt jobbigt att springa i sanden så det blir täta byten för att man ska orka.

undefined
Tidigare Kisaspelaren Jennifer Schill ingick i Linköpings lag.

Blir det nån fortsättning med laget?

– Nej, det var nog bara en engångsgrej. Det var kul att testa och få med sig en SM-medalj. Men nu återgår jag till ledaruppdraget i dotterns fotbollslag. De ska spela Bullerby Cup för första gången om ett par veckor. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!