Tillbaka till derbyt efter avstängningen

Efter ha missat senaste matchen mot LSW IF på grund av avstängning – är Rimforsas mittfältare Adam Stragnefeldt tillbaka i spel och redo för att ta hem derbyt borta mot Sturefors på onsdagen. "Jag ser fram emot det", säger han.

Adam Stragnefeldt i samspråk med lagkamraten Daniel Rambin. Mittfältaren är tillbaka i laguppställningen efter avstängning när Sturefors väntar under onsdagen.

Adam Stragnefeldt i samspråk med lagkamraten Daniel Rambin. Mittfältaren är tillbaka i laguppställningen efter avstängning när Sturefors väntar under onsdagen.

Foto: Joy Schuiling

Fotboll2023-08-30 06:00

Tabelltvåan Rimforsa IF är inne i ett viktigt skede på säsongen när man jagar serieledaren Hjulsbro. RIF har fem poäng upp och för att man ska ha någon chans är det viktigt att man lyckas ta hem alla tre poäng i onsdagens derby mot Sturefors. I matchtruppen är Adam Stragnefeldt tillbaka efter avstängning i förra matchen.

–Sist vi mötte dem var de ganska fysiska och det är ett lag som har en del spetskvaliteter. Det gäller att inte visa någon underskattning. För att vi ska kunna haka på i toppen så måste vi göra allt vi kan för att ta tre poäng, säger Adam Stragnefeldt.

Hur frustrerande har det varit att sitta vid sidan av?

– Det har varit oerhört frustrerande. När man är på planen så kan man påverka men när man sitter vid sidan av så vill man bara hoppa in och hjälpa laget. Roligt att vara tillbaka nu och kunna bidra. Efter en liten seg start efter sommaruppehållet så tycker jag nu att den egna formen känns bra.

24-åringen tror att hans lag Rimforsa har det som krävs för att jaga ikapp serieledarna Hjulsbro. På söndag möts de båda lagen i en het seriefinal. 

– Vi kommer göra allt vi kan och det finns stora möjligheter. Siktet är inställt på Hjulsbro. Vi har en bra målskillnad och jag tycker vi har någonting bra på gång. Den här säsongen har varit positiv och det är många killar som har tagit stora steg. 

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!