Ahmed tillbaka – i rekordfart: "Blir ju trött direkt"

Tillbaka – i rekordfart. Men Ahmed Tarabeih är långt ifrån den form han vill vara i. "Jag blir jättetrött efter bara en löpning, men det kommer bara bli bättre och bättre", säger han inför Vimmerbys stentuffa möte borta mot serieledande Adas United.

Ahmed Tarabeih har kommit tillbaka mycket snabbare än vad han trodde efter sin halsoperation.

Ahmed Tarabeih har kommit tillbaka mycket snabbare än vad han trodde efter sin halsoperation.

Foto: Magnus Strömsten

Fotboll2023-04-28 16:00

Hans något taskiga fysiska status har en orsak, som ni kanske vet. Om inte så får ni en snabb förklaring här. Några dagar innan seriepremiären mot Eneby opererade den skicklige VIF-spelaren halsen efter långvariga bekymmer. Operationen vållade en del problem efteråt.

När Sporten tog ett snack med honom för drygt två veckor sedan var han nedstämd och sa bland annat så här:

Jag fick en infektion efteråt och läkaren sa att det kommer ta några veckor för kroppen att återhämta sig eftersom jag knappt ätit och druckit. Jag kan tänka mig att det dröjer tre-fyra veckor innan jag är tillbaka, minst.

Det gick snabbare än så. Glädjande för Ahmed Tarabeih själv såklart, men också för Vimmerby IF. Han behövs. Inte minst sedan viktiga backduon Ilhan Jejna och Jacob Johansson skadat sig och lär bli borta länge. Lägg därtill att Anton Ljungberg fått ont i en ljumske och missar matchen mot Adas, till att börja med.

Tarabeih fick nyttig speltid i onsdagens cupmatch mot HM IS.

– Jag spelade 70 minuter, men det gick inte så bra för mig. Det är tungt och jobbigt. Jag har ingen kondition längre och blir trött efter bara några minuter. Det räcker att ta en löpning, sen måste jag vila. Men samtidigt är det skönt att vara tillbaka. Jag trodde att det skulle ta mycket längre tid.

Trots att formen inte är där, så kommer Tarabeih att starta som ytterback. Utöver de tre redan nämna skadade spelarna, så får Vimmerby klara sig utan avstängde Haris Dreco och bortreste Tomislav Jakesevic. Dessutom har Hampus Carlsson blivit sjuk och missar matchen, vilket även Selatin Shaljani riskerar att göra. Även han har blivit sjuk.

Det här lär bli en tuff uppgift för er. Hur ska ni rubba Adas?

– Jag tror att det kommer bli svårt. Vi har förstås allt att vinna. De har vunnit sina matcher och vi kommer från två torsk. Tar vi poäng så har vi gjort det väldigt bra. Vi har haft otur med skadorna och vi är tunna i truppen. Men det är kul att se de att de unga killarna tar för sig.

Mot Adas kommer två av dem få chansen direkt från start: 15-årige Theo Zeylon Thoresson på en ytterbacksplats och 17-årige Olle Carlsson på centalt mittfält.

Så här säger tränaren Patrik Gunnarsson om läget:

– Just nu är det lite extra tajt med truppen, men som tränare kan man inte fokusera på skador och sjukdomar. Vi åker till Norrköping och ska göra allt för att ge Adas en hård match och visa kämpaglöd.

Mot Adas kommer även 16-åringarna Faris Husic och Elias Holmwall in i truppen.

Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!