Tillbaka i finrummet – då slog HBK guldkandidaten

Halmstad är tillbaka i allsvenskan med besked. Nykomlingen imponerade mot guldkandidaten Häcken och vann den allsvenska premiären med 1–0. –Riktigt gött att vara tillbaka och ta tre poäng i allsvenskan, säger målskytten Mikael Boman.

Halmstads Mikael Boman i mitten har gjort 1–0 mot Häcken.

Fotboll2021-04-11 17:04

Efter tre års väntan spelades det återigen allsvensk fotboll på Örjans vall i Halmstad. Och så som matchen mot Häcken såg ut känns det alldeles självklart.

Hemmalaget inledde piggt, men Häcken tog över allt mer och såväl Leo Bengtsson som Erik Friberg fick i väg varsina kanoner som bägge var nära att ge gästerna ledningen i mitten av den första halvleken. Halmstad reste sig dock på nytt och i paus var ställningen rättvist 0–0.

– Det är ett bollskickligt lag vi möter men vi gör det ganska bra, sade Halmstads lagkapten Andreas Johansson i Discovery i paus.

Inhopparen Boman avgjorde

"Ganska bra", fortsatte man spela även i den andra halvleken. Och bättre än så. Både Bengtsson och Friberg fick kliva av efter smällar vilket gjorde att Häcken tappade lite offensiv kraft, samtidigt som Halmstad fortsatte att spela kontrollerat.

I slutet av matchen skapade hemmalaget allt mer i den jämna drabbningen, och när Thomas Boakye slog in ett inlägg i straffområdet efter ett fint Halmstadsanfall kunde inte gästerna stå emot längre. I boxen fanns inbytte och rutinerade Martin Boman som vinklade in 1–0 i den 84:e minuten.

– Det blir ett djupt inlägg och jag smyger lite på bakre, tänker bara att jag ska hålla nere den på volley. Riktigt gött att vara tillbaka och ta tre poäng i allsvenskan. Det är jäkligt gött. Vi gör en bra match över 90 minuter, vi tar kampen, säger Boman i Discovery.

Tyngre för Halmstad var att Phil Ofosu-Ayeh redan i den första halvleken fick bryta matchen med vad som såg ut att vara en knäskada.