Tillbaka efter tuffa tiden – med ett drömmål

Vad gjorde du på sommarlovet? Slappade? Det gjorde inte Felipe Reidler de Moraes. Belöningen: Ett matchvinnande kanonskott mot Värmbol. "Ett av mina bästa mål", säger han själv.

"Halvbrassen" Felipe Reidler de Moraes har inte suttit och latat sig under ÅFF:s "sommarlov". Det hårda slitet gav resultat i form av ett kanonmål senast.

"Halvbrassen" Felipe Reidler de Moraes har inte suttit och latat sig under ÅFF:s "sommarlov". Det hårda slitet gav resultat i form av ett kanonmål senast.

Foto: Mattias Heikki

Fotboll2020-08-22 08:30

ÅFF kan blicka uppåt i tabellen igen efter den viktiga och sena 1-0-segern i söndags. 

Nu på lördag tar man emot Tyresö på Kopparvallen, en match som vi sänder på sajten. 

Felipe Reidler de Moraes började på bänken senast. När han väl fick spela gjorde han ett rejält intryck. Frågan är om tränaren Jesper Ny kan peta honom igen på söndag.

– Haha, det är klart att han kan. Jag försöker bara fokusera på mig själv och göra så bra ifrån mig som jag kan. Sedan är det upp till tränaren, säger den 22-åriga yttermittfältaren.

Och fokusera på sig själv har han verkligen gjort i sommar. ÅFF-spelarna fick ledigt i två veckor. Då valde de Moraes själv att träna – tre pass om dagen.

– Jag körde ihop med kompisar som är i samma situation som jag. Vi kunde köra individuella övningar på morgonen, gymma efter lunch och sedan köra mer kollektiv fotbollsträning på kvällen med mycket boll. Jag vill inte tappa boll-touchen till när matcherna började igen, säger han.

Och visst var bolltouchen kvar. Det tekniskt svåra skottet från utkanten av straffområdet gav ÅFF tre poäng i Katrineholm.

– På planen kände jag bara adrenalinet och kommer inte ihåg så mycket. Men när jag har tittat på det i efterhand är det absolut ett av mina bästa mål. Deras back rusade mot mig så jag visste att jag bara hinner ta ett tillslag på bollen, säger Felipe om volleyskottet.

Känslan efteråt var nog extra skön med tanke på att 22-åringen har ett tufft fotbollsår bakom sig. Skador spolierade mycket av hans förra säsong i Mjölby AI. När han anslöt till Kopparvallen i år var han inte fysiskt redo.

– Jag hade inte spelat på länge och fick ta det lite sakta i början. Jag minns den första träningsmatchen mot Forward i år. Jag spelade i 45 minuter och var helt slut efteråt.

Nu är känslan en annan.

– Kroppen känns bättre och bättre och jag känner att jag orkar mer. Jag kommer att fortsätta att jobba hårt. Jag vet vad jag kan.

På lördag väntar alltså Tyresö. Om ÅFF vill vara med i kampen om de två topplaceringarna finns litet utrymme för misstag.

Gästerna har vunnit tre av fyra hittills i år och är tre poäng före ÅFF i tabellen.

– Det kommer absolut att bli en tuff match men jag tror på det vi gör. Om vi gör det vi ska och jobbar hårt för varandra kan vi vinna, säger de Morais.

Ett drömmål till från hans sida skulle inte skada för ÅFF:s del.

Felipe Reidler de Moraes är född i Linköping men växte upp i Sao Paolo fram tills han var tolv år gammal.
Felipe Reidler de Moraes är född i Linköping men växte upp i Sao Paolo fram tills han var tolv år gammal.
"Halvbrassen"

Namn: Felipe Reidler de Moraes.

Ålder: 22:

Position: Offensiv mittfältare/anfallare.

Klubbar i karriären: Kenty, Linköping FF, Linköping City, AFK, Mjölby AI och ÅFF.

Bakgrund: Född i Linköping men växte upp i Sao Paulo, Brasilien. Flyttade tillbaka till Linköping när han var tolv år. Säger att han är hälften svensk och hälften brasiliansk. Men när länderna möts i fotboll håller han på Brasilien.

Favoritklubb i Brasilien: Corinthians (precis som sin pappa).

Favoritspelare: Neymar.

Karta: Linköpings Trädgårdsförening
Så jobbar vi med nyheter  Läs mer här!